© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Okan Şehit Ve Gazi Yakınları Emanetimizdir

Her fırsatta şehit ve gazi yakınlarına desteğini dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehit ve gazi yakınlarına nikah işlemlerinde pozitif ayrımcılık yapacaklarını hatırlatarak, “Şehit ve gazi yakınları emanetimizdir” dedi.

Daha önce birinci derece şehit ve gazi yakınlarından iş yeri açma ruhsatı ücreti alınmadığını hatırlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, nikah işlemlerinde dış nikah ücretinin de birinci derece şehit ve gazi yakınlarından alınmayacağını söyledi. Şehit ve gazi yakınları konusunda her zaman pozitif ayrımcı olduklarını hatırlatan Başkan Okay, vatan uğruna canını ortaya koyanların emanetine sahip çıktıklarını hatırlattı.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Dulkadiroğlu ilçemizde yaşayan şehit ve gazi yakınlarımızdan dış nikah ücreti alınmaması konusunda bir karar aldık. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde vatanımız için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Daha önce de şehit ve gazi yakınlarından ruhsat ücreti almama konusunda bir karar almıştık. Kendi iş yerini açmak isteyen şehit ve gazi yakınlarından ruhsat ücreti talip etmiyoruz. Her zaman onların yanındayız ve işlerini kolaylaştırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Rabbim şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar nasip etsin. Onların fedakarlıkları sayesinde huzur içerisinde bir yaşam sürüyoruz. Onlara olan minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Ancak bu gibi çalışmalarla bir nebze de olsa onlara katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER