Başkan Mahçiçek’ten ‘EXPO 2023’ vurgulu Turizm Haftası mesajı
GÜNDEMOnikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Şehrimize kazandırdığımız Uluslararası EXPO 2023, şehrimizin turizm dinamiklerine can suyu olacak, ilk altı aylık süreçte yerli ve yabancı en az 2 milyon insanın Onikişubat’a gelmesini sağlayacak” dedi.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, turizmin şehirlerin gelişimi açısından önemine dikkat çekti. Başkan Mahçiçek, mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen ve ‘bacasız sanayi’ olarak adlandırılan turizm sektöründe bilinç oluşturmak ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Günümüzde dünyanın önemli sektörlerinin başında gelen turizm, sosyal ve kültürel etkilerin yanı sıra sadece ilimizin değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına dolayısıyla da refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. O nedenledir ki, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın önemi büyüktür.
“Şehrimiz adeta bir açık hava müzesi görünümündedir”
Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kahramanmaaraş’ımız, tarihi ve kültürel birikimini Dulkadiroğulları Devleti’ne başkentlik yaparak taçlandırmıştır. Üzerinde barındırdığı kültürel birikimi ile Ülkemizde turizm sektörünün en önemli merkezlerden biri olan bu kadim şehir, il geneline yayılan tarihi eserlerle adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Şehrimiz, özellikle son yıllarda gün yüzüne çıkarılan Germanicia Antik Kenti ve Afşin’deki Eshab-ı Kehf gibi birçok değeriyle, tarih ve inanç turizminin en önemli merkezi durumundadır. Tarih ve inanç turizminin yanı sıra kültür turizmi, doğa turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi, termal turizm, fuar ve kongre turizmi gibi pek çok alanda büyük bir potansiyeli barındırmaktadır.
“EXPO 2023 turizm dinamiklerine can suyu olacak”
Onikişubat Belediyesi olarak ilimizin ve Onikişubat ilçemizin turizm sektörünü daha iyi bir seviyeye getirmek amacıyla birbirinden değerli ve anlamlı projeleri hayata geçiriyoruz. Nitekim Kahramanmaraş’a kazandırdığımız Uluslararası EXPO 2023, şehrimizin turizm dinamiklerine can suyu olacak, ilk altı aylık süreçte yerli ve yabancı en az 2 milyon insanın Onikişubat’a gelmesini sağlayacak. Burada yapacağımız ulusal ve uluslararası etkinlikler, fuar ve organizasyonlar ile şehrimizin ve ilçemizin tanıtımını yaparken, turizme katkı sağlayacak yeni yatırımları hayata geçirme adına önemli bir imkan bulacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle, Turizm Haftası’nı kutluyorum.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.