Başkan Mahçicek'in Çanakkale Zaferi Mesajı
GÜNDEMOnikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 18 Mart 1915 yılında dünyanın en büyük donanmasına karşı kazanılan Çanakkale Deniz Savaşı’nın 105. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Mahçiçek mesajında, “gelişmiş donanmalarına karşın, milletimiz iman gücüyle, dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir” diyerek sözlerine şöyle devam etti.
“Tarihimizin her bir zaman diliminde şanlı galibiyetlerimiz olmuştur. Lakin, Çanakkale Savaşı tüm milletlerin bir araya gelerek, topraklarımızı ele geçirmek istemesinin en açık tezahürüdür.
Bu savaş, milletimizin kadın, çocuk demeden tek yürek olduğu, kadınların arka planda askerlerimize destek sağladığı, milletimizin son damlasına kadar hak ettiği şanlı bir zaferle sonuçlanmıştır.
Nitekim İstiklal şairimiz Mehmet Akif Çanakkale Destanı şiirinde,
Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i…
dizeleriyle tabloyu çok açık bir şekilde ifade etmiştir.
Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü münasebetiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu vatan için kanını akıtmış her bir şehidimizi rahmetle yâd ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.