© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek’in 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Mesajı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 12 Şubat Kurtuluş Bayramıyla ilgili mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, “bu ülkenin hangi yollardan geçtiğini, bu toprakların nasıl kazanıldığını ve nasıl mücadele edildiğini biliyor, aynı bilinçle bugün de ülkemize sahip çıkıyor ve koruyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Müstevli devletlerin ülkemizin dört bir tarafını işgal etme girişimlerine karşı verilen mücadelede şehrimiz Maraş’ta gösterilen direniş, ülke sathında Milli Mücadelemizin mihenk taşı olmuştur.

22 gün 22 gece süren direnişimiz ardından işgal güçleri şehrimizden kovulmuş ve Maraş, sadece bir ferdi değil şehir olarak Meclisimizden Kahramanlık ünvanı ve İstiklal Madalyası alacağı mücadeleyi ortaya koymuştur.

Sütçü İmam’ın ilk kurşunuyla başlayan, Mehmet Ali Kısakürek’in Alem-i İslam’a Hitap Beyannamesi olarak “Ey Millet-i Necibe-i Osmaniye! Vaktine hazır ol. Bin üç yüz seneden beri Hz. Allah’ı ve Peygamber-i zişanı hizmetinle razı ettiğin bir din ölüyor. Ecdadının kanı ve canı pahasına fethettiği kalenin burcundaki al bayrağını indirdiler, yerine Fransız bayrağını çektiler. Şimdi bayrağını geri yerine koyacak bir İslam gayreti sende hiç mi kalmadı. Haydi davran! Davran ki, azamet ve cesaretle hürriyetimizin timsali olan bayrağımızı yeniden dalgalandıralım. Sen Allah’a bağlılığınla kendini gösterirsen, korkma! Bütün Fransız milleti gelse seni yenemez. Buna emin ol ve yürü!” sözlerini el yazısıyla kaleme alıp esnafa dağıttığı beyanname ile anda, bir ve beraber olarak işgal güçlerine karşı mücadele veren Maraş halkı tüm ülkeye de örnek olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Maraş halkının verdiği mücadele ile ilgili Arslan Bey’e hitaben "Siz sadece Maraş'ı kurtarmakla kalmadınız. Siz Türk kurtuluş mücadelesinin de kazanılmasını sağladınız. Biz Maraş'tan ismen bir Arslan bekliyorduk, cismen de bir Arslan geldi” şeklinde duygularını ifade etmiştir.

Şehrimiz bir destan, bir kahramanlık ve müstesna bir mücadelenin ana vatanıdır. Aynı cesaretle bugünün de Arslan Beyleri, Sütçü İmamları, Şahinbeyleri olduğunu biliyorum.

Bu duygularla hemşehrilerimin, 12 Şubat Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Milli Mücadelede şehit düşen atalarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER