© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek; Kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde, hafızalarımız dün gibi taze

Kahramanmaraş merkezli ‘Asrın Felaketi’ depremlerin yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş depremleri, birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakıp, sevdiklerinden ayırırken; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu. Üzerinden bir yıl geçse de kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde, hafızalarımız dün gibi taze” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

6 Şubat’ın Asrın Felaketi ile hafızalarına kazındığını dile getiren Başkan Mahçiçek, hayatını kaybeden vatandaşların acısının hala yüreklerinde olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı, “6 Şubat 2023, Kahramanmaraş’ımız merkezli 11 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. Acı bir şekilde hepimizin hafızalarına kazınan 6 Şubat’ın yıl dönümünde kalplerimiz buruk, gözlerimiz dolu. Büyüklüğü ve yıkım etkisiyle dünyada eşine benzerine az rastlanır olması sebebiyle ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirdiğimiz Kahramanmaraş depremleri, birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakıp, sevdiklerinden ayırırken; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu. Üzerinden bir yıl geçse de kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde, hafızalarımız dün gibi taze. Biliyoruz ki, vefat eden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil. Kırgın ve hüzünlü gönülleri sararak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesajı kavramalı, ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmalıyız.

 

“Kaybettiğimiz vatandaşlarımız rahmetle anıyor, yaralılarımıza şifalar diliyorum”

Türk milleti olarak yaşadığımız her felaket, maruz kaldığımız her saldırı, başımıza gelen her musibet bize milli birliğimizin ve devletimizin gücünün önemini hatırlatıyor. Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen bu iki büyük depremin ardından ilk andan itibaren devletimiz büyük ve güçlü bir refleks göstermiş, bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği, dünya standartlarında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Devletimiz bu zor günlerde ivedilikle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarını seferber ederken, gönlü yüce vatandaşlarımız da tüm imkanlarıyla bizlere yardımlarını ulaştırdılar. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki hükümetimiz, deprem konutlarının en kısa sürede teslimi noktasında da önemli çalışmalara imza atmış, bir yıl geçmeden 10 bin konutun teslimini bugün itibariyle gerçekleştirilecektir. Asrın Felaketi’nin yıl dönümünde, afetzede vatandaşlarımızın yarasını saran, vatandaşlarımızdan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER