© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek, “7 Güzel Adamın Şehrine 7. Okulu Da Kazandırıyoruz”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek her zaman eğitimin öncelikleri arasında olduğunu belirtiyor ve bunu icraatlarıyla da gösteriyor. Onikişubat Belediyesi’nin en son Tekir’de yapacağı 16 derslikli okul için Vali Ömer Faruk Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ile protokol imzalarını attı.

Başkan Mahçiçek, “7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul” diyerek çıktığımız yolda 7. okulumuz olan Tekir Proje İmam Hatip Okulu’nu yapmanın heyecanı, sevinci ve gururu içerisindeyiz. Kırsal mahallelerimizde okullara ulaşım sorunu yaşayan öğrencimiz kalmasın diye yurtlarıyla beraber yaptığımız 5 okulumuzu Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teslim etmiştik.”

Valilik binasında Sayın Valimizle bir araya gelen, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Onikişubat Belediye Başkanımız 3 katlı, 16 derslikli okul için prtokol imzalarını attı. Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, atılan imzaların hayırlara vesile olmasını diledi.

2.325 m² alanda 364 öğrenci kapasiteli, laboratuvar, resim-müzik dersliği ve çok amaçlı salondan oluşan okul için inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Kaba inşaatı tamamlanan okulun en kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.

Projenin mimarı Başkan Mahçiçek, “yaptığımız projeler içerisinde bizim eğitime ayıracağımız kaynak her şeyden önemli. Çünkü eğitime yapılan harcamalar bu ülkenin geleceğine yapılan harcamalardır. Ülkesine bağlı, iyi yetişmiş insanlar olacak burada okuyan çocuklarımız. Okulumuzda hem orta okul hem lise olacak.

Yarınlarımızı kuracak gençlerimiz olduğu bilinciyle, eğitimle aralarında bir engel kalsın istemiyoruz. Bu sebeple okullarımızı, bilgi ve kültür evlerimizi, üniversite hazırlık ve kpss kurslarımızı açarak öğrencilerimize hizmet ediyoruz.

Yapacağımız bu okul ile belediyemiz bütçesinden 7 okulu şehrimize kazandırmış olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Atılan imzalar sonrası iyi dilek temennileri ile program noktalandı.

 

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER