© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Kayış'ın 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı Kayış Mesajında 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Bizler Ülkü Ocakları olarak; toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulmasını istemekteyiz. 

 

Dünya nüfusunun yüzde 10’u, Türkiye nüfusunun ise yaklaşık yüzde 15’i engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda hepimize düşen vazife bir nebze olsun toplumsal duyarlılığa katkı sağlamak olmalıdır.

 

Onların bize hayat dersi verdiğini ve bizlerin onlara bir teşekkür borcumuzun olduğunu unutmamalıyız. Çünkü onlar bize çok şey öğretiyorlar. Karşılıksız sevmeyi zihinsel engelli insanlarımızın bakışlarında görüyoruz. Hiç görmeden hissetmeyi görme engellilerimizden öğreniyoruz. Ses çıkarmadan sohbet etmeyi işitme engellilerimizden öğreniyoruz. Resim yapabilen ayak parmaklarının olabileceğini, bir kaldırımı aşmak için mühendislik bilgisinin gerekmediğini ortopedik engellilerimizden öğreniyoruz. Engelli bir birey olmanın her şeyin bittiği anlamına gelmediğini onlardan öğreniyoruz.

 

Empati, insani hasletlerin en yücelerindendir. Kendi kalıbını terkedip karşıdakinin hacmini görebilmek zor zanaattir. Gözlerinizin görmediğini, doğadaki bin bir rengi keşfedemediğinizi; ya da yürüyemediğinizi, gönlünüzce koşamadığınızı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi, tek başına yemek yiyemediğinizi, güzel müzikler dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü?

 

Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Engelli kardeşlerimize engel olmamalıyız. Onlar, engel olmadığımız sürece engelsizdir. Fiziksel veya zihinsel engelli olmak bir kusur değildir. En büyük engel, engelli insanları hor gören kör zihniyettir! Cenab-ı Allah milletimizi yüreği ve karakteri engellilerden korusun.

 

Beyinlerdeki ve vicdanlardaki engellerin kalkması dileğiyle; hayatın tüm engellerini aşan kardeşlerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER