Başkan Gürbüz'den Regaip Kandili mesajı
Kahramanmaraş HaberleriElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz mesajında rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilinin iyilik ve hoşgörü hislerinin güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlenmesine vesile olması temennisinde bulundu.
Başkan Gürbüz mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bütün İslam aleminin heyecan ve sevinçle beklediği mübarek üç aylara giriyoruz. Bu manevi iklim zamanlarını fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve küskünlükleri kaldırmalı; kin ve nefreti bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.
Kandiller, Yaratanla olan bağımızı yeniden gözden geçirdiğimiz O'nun şefaat ve merhametinden faydalandığımız önemli günlerdendir. Tüm İslam alemi bu mübarek gün ve gecelerin feyiz ve bereketinden istifade etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin nice hayırlı ve kutlu gecelere, huzur, barış ve sağlık içerisinde kavuşturmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Regaip Kandilimizin ülkemiz, milletimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili
Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.
Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı
Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.