Başkan Gürbüz, “Teknokent şehrimize yeni bir ufuk kazandıracak”
GÜNDEMElbistan Belediyesi’nin şehre kazandırmak için bir süredir mesai harcadığı teknokent projesinin ilk adımı, Teknoloji Transfer Ofisi ile atılıyor.
Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Teknoloji Transfer Ofisi ile sanayicinin ve yatırımcının yanında olacaklarını vurgulayarak, “Projeler ve fikirlerin çok hızlı şekilde ticarileşmesini sağlayarak şehrimize yeni bir ufuk kazandıracağız” dedi.
Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tekerek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Yazgan, Teknoloji Transfer Koordinatörü Doç. Dr. Selim Eren ve yöneticileri ile bir araya geldi. Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy’un da yer aldığı ziyarette, Elbistan’da hayata geçirilecek teknokent projesinin detayları ve yol haritasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, teknokent projesinin, bölgesel ve ulusal çaptaki öncelikli sektörlerden başlayarak şehrin kalkınmasında önemli bir işlev üstleneceğini söyledi.
Bu projenin ilk ayağı olarak Teknoloji Transfer Ofisi kurulacağını dile getiren Başkan Gürbüz, merkezin, girişimcilik, inovasyon ve Ar-Ge konularında faaliyet göstererek Elbistan’ın teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde rol oynayacağını anlattı.
Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin, özellikle teknoloji alanında eğitim alan gençler ve akademisyenlerle yatırımcıyı buluşturmayı amaçladığını ifade eden Başkan Gürbüz, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik etmek ve desteklemek istediklerinin altını çizdi.
Günümüz dünyasında yerli teknolojilerin milli gücün en önemli göstergesi olarak değerlendirildiğine vurgu yapan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Biz de Teknoloji Transfer Ofisi ile kendi insanımızın fikir ve projelerini değerlendirip ticarileştirerek kentimizde marka değeri yüksek somut yatırımlara dönüşmesine öncelik vereceğiz. Bu görüşmenin ardından kısa sürede bunun alt yapısını oluşturma gayreti içinde olacağız. Bu proje ile şehrimize değer katacak projelerin ve bilginin uygulamaya dönüşmesini istiyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.