Başkan Güngör: “Tarım Ürünleri Üretiminde Potansiyelimiz Çok Yüksek”
GÜNDEMPazarcık Beşçeşme’de sarımsak hasadına katılan Başkan Hayrettin Güngör, “Kahraman şehrimiz coğrafyası, iklimi, birçok coğrafi bölgede toprağının olmasıyla çok fazla tarım ürününe ev sahipliği yapıyor. Sarımsak üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl şehrimizde toplamda 50 bin tonun üzerinde sarımsak üretildi. İnşallah bu yıl daha fazla üretim olacağını ümit ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘Pazarcık Beşçeşme Sarımsak Festivali’ kapsamında düzenlenen hasat etkinliğine katıldı. Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hanifi Toptaş’ın da yer aldığı etkinlikte Başkan Hayrettin Güngör, sarımsak üreticileri ve işçilerle bir araya geldi. Etkinlikte yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın sarımsak üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, “Dünyada tarım ürünü çeşitliliği açısından Kahramanmaraş çok ciddi bir potansiyele sahip. Kahraman şehrimiz coğrafyası, iklimi, birçok coğrafi bölgede toprağının olmasıyla çok fazla tarım ürününe ev sahipliği yapıyor. Fındık, sarımsak, pamuk, narenciye, kiraz, ceviz, elma gibi birbirinden farklı ürünlerin bir arada yetiştiği coğrafya sayısı çok azdır. Kahramanmaraş’ımız sarımsak üretiminde de Türkiye’de çok önemli bir yere sahip. Sarımsak üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl şehrimizde toplamda 50 bin tonun üzerinde sarımsak üretildi. İnşallah bu yıl daha fazla üretim olacağını ümit ediyorum” dedi.
Kendi Kendine Yetebilen Kahramanmaraş
Kahramanmaraş’ın kendi kendine yetebilen bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Hayrettin Güngör, “Günümüzde gıda güvenliği ve gıdaya ulaşılabilmesi son derece önem arz ediyor. Kendi kendine yeten, tarım alanlarını ve topraklarını koruyabilen şehirlerden olmamız gerekiyor. Hamdolsun Kahramanmaraş’ımız da tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten, üretebilen ve ürettiklerini pazarlayabilen bir şehir. Her alanda olduğu gibi tarımda da çok önemli bir potansiyele sahibiz. Emeği geçen tüm üreticilerimize, çiftçilerimize ve işçilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.