© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAŞKAN GÜNGÖR TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANI SEÇİLDİ

Tarihi Kentler Birliğinin İstanbul’da gerçekleştirilen toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına (TKB) seçildi. Başkan Güngör bir teşekkür konuşması yaptı.

2000 yılında kurulan ve 455 şehri (belediyeyi) temsil eden TKB’nin Başkanlık görevini sırasıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yapmışlardır.

Başkanlığını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yaptığı Tarihi Kentler Birliği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Birlik Başkanı: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör

Meclis Başkan vekilleri: Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı

Meclis Divan Katip Üyeleri: Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Cengiz, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç

Yedek Üyeler: Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis

Encümen Üyeleri: Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan

Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri: Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Altınova Belediye Başkanı Metin oral, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol.

Tarihi Kentler Birliği’ne başkanlık ettiği belirtilerek birer plaket verilerek teşekkür edildi.

Toplantıda ayrıca Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Müze Özendirme Yarışması Ödülleri kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Kahramanmaraş Dondurma Müzesi ile ödül verildi.

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi Ödülünü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.

Tarihi Kentler Birliği Meclisi’nde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kendisine bu görevi layık görenlere teşekkür ettiğini ifade ederek, büyük bir sorumluluk altına girdiklerini söyledi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Güngör yaptığı konuşmada, 30 yılı aşkın bir süredir yerel yönetimlerle iç içe olduklarını, denetim ayağıyla başladıkları çalışmalarda Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Kurulu Üyeliği gibi çeşitli kademelerde görev yaptıklarını belirterek, en son 31 Mart Yerel Seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini hatırlattı.

Başkan Güngör yaptığı konuşmada: “Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevimiz süresince Tarihi Kentler Birliği ile yaptığımız çalışmalarda 10 milyon TL’lik eğitim yatırımımız olmuş. Öyle sanıyorum ki bu tarihten sonra bu çalışmalarımız daha da artarak üst düzeyde devam edecektir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER