Başkan Güngör - Özel Gereksinimli Vatandaşlarımızın Yanında Olmaya Devam Edeceğiz
GÜNDEMDünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Güngör, “Özel gereksinimli vatandaşlarımız için, tüm gücümüzle yaşam alanlarımızı daha da ulaşılabilir hale getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Başkan Güngör ve beraberindeki heyet, otizmli bireylerin kendi el emekleriyle yapmış oldukları eserlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte özel gereksinimli bireyler, izleyicilere drama ve ritim gösterisi sergiledi. Otistik çocuklar, sergiledikleri gösterilerle izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlikte, Kubilay Özbek ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Müzik dinletisinin ardından Dr. Mehmet Küçükgöz, otizm farkındalığı oluşturmak amacıyla söyleşi etkinliğinde katılımcılarla bir araya geldi.
Her 68 Çocuktan Biri Otizmli
Otizm görülme sıklığının büyük bir hızla arttığının altını çizen Başkan Güngör, “1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine otizm tanısı konmuşken, 2001 yılında 250, 2013 yılında 88 çocuktan birine bu tanı konmuş bulunuyor. Günümüzde ise her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Bu evlatlarımızın sosyal hayata dâhil olabilmeleri için mutlaka eğitim sistemi içinde yer almaları gerekiyor. Çünkü eğitim, otizmli birey için her şeyden önce tedavi anlamına geliyor. Otizmi diğer engel gruplarından ayıran en önemli fark; erken tanı ve erken kaynaştırma eğitimiyle otizmli çocukların sorunlarının büyük bir kısmını aşıyor olmaları. Bu yüzden, otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artması için hepimiz el ele vermeliyiz” dedi.
Engel Tanımıyoruz
Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olduğunun altını çizen Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak medikal ürün temini, birey ve ailesine yönelik danışmanlık hizmetleri, evinde berber hizmeti, farkındalık programları, meslek edindirme kursları, EKPSS kursları gibi hizmetlerle özel gereksinimli kardeşlerimizin ve ailelerinin yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzde ki süreçte de tüm engelli kardeşlerimizin önünde ki engelleri kaldırmak için hiçbir engel tanımadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Etkinlik sonunda Başkan Güngör ve tüm katılımcılar Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için mavi balonları gökyüzüne bıraktı. Özel gereksinimli çocuklarla bolca sohbet eden Başkan Güngör, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.