Başkan Güngör Dereceye Giren Öğrencilerle Buluştu
GÜNDEMBüyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda dereceye giren öğrencilerle buluştu.
Restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanan Tarihi Maraş Kalesi’nde YKS’de ilk bine giren gençlerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Güngör, öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.
“Bir inci gibi herkese ışık saçın”
Programda bir konuşma yapan Başkan Güngör: “Üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversiteye gidemeyen öğrencilerimizde kesinlikle ümitsizliğe kapılmasın, onlarında önünde çok önemli bir zaman dilimi var. Kimiözel sektörde kimi üniversitede yine kabiliyetlerini, başarılarını gösterecektir. Bir düşünür diyor ki ‘Birinci olursanız herkesi geride bırakırsınız ama bir inci olursanız herkese ışık saçarsınız’. Sizler çok güzel derece yaptınız. Aynı zamanda her biriniz bizim gözümüzde birer incisiniz. Ve herkese inşallah ışık saçacaksınız. Önünüzde uzun bir yol var. Üniversiteye girmek, diploma açısından önemlidir fakat unutmayın hayat bir okuldur. Hepimiz ömrümüzü tamamlayana kadar öğrenciyiz. Öğrencilik hiçbir zaman bitmez. Hayatın dönüm noktalarından biridir üniversite hayatı. Sizler gayretinizle çok önemli bir başarı elde ettiniz. Çok güzel bölümlere, üniversitelere yerleşeceksiniz. Önünüzdeki uzun yolda bugünden daha güzel günlere ulaşacaksınız.”dedi.
“Her zaman sorumluluk sahibi olun”
Öğrencilerle buluşmasında zaman zaman üniversiteye yeni başlayacak gençlere nasihatlerde de bulunan Başkan Güngör konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Ecdadımıza layık evlatlar olmalıyız. Eğitim hayatınızda bu başarınızı hep devam ettirmeye gayret edin. Buda çalışarak, farkındalık yaratarak olur. Sorumluluğunuz, bu toplumdan ümidi olanlara yardım etmek olmalıdır. Bu ülkeye ümit bağlayan bir gönül coğrafyamız var, onların ümidiyim ben demelisiniz. Başta ana babalarınız olmak üzere ebeveynlerinizi unutmayın. Hiçbir zaman ümitsiz olmayın, hepinizin gözlerinde geleceğimizi görüyorum. Biliyorum ki geleceğimiz emin ellerde…”
İl Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz’ın da katıldığı programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.