Başkan Güngör Bu Yıl 4 Bin Sokak Hayvanına Bakım Yapıldı
GÜNDEM4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla bir grup öğrenciyle birlikte can dostları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bizimle aynı dünyaya ev sahipliği yapan hayvanlar, bizim en masum emanetimizdir. Sadece bu yıl 4 bin sokak hayvanını bakımevimizde misafir ettik. Tüm canlılara şefkatle muameleyi borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. MADO Kadriye Kambur İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, miniklerle birlikte bakımları gerçekleştirilen hayvanları besleyen Başkan Güngör, “Bu özel günde hayvanlara güzel muamelenin insaniyet namına kat ettiğimiz yolun en iyi göstergesi olduğunu hatırlatmak isterim. Bizimle aynı dünyaya ev sahipliği yapan hayvanlar, bizim en masum emanetimizdir. Bizler sesi olmayana ses olabilmenin bir insanlık vazifesi olduğu bilinciyle, bize emanet edilen bu masum canlara sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Can Dostların Evi Oldu
Konuşmasının devamında 2012 yılından bu yana yaklaşık 40 bin canlının bakımevlerinde misafir edildiğini vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, “Sokak hayvanları için 7/24 esasıyla çalışıyoruz. Bakımlarını, aşılarını, tedavilerini yaparak, onları sıcak yuvalarına kavuşturuyoruz. Gece gündüz demeden Alo 153 hattı ile şehrin her bir köşesinden gelen ihbarları yerinde değerlendiriyoruz. Sadece bu yıl 4 bin sokak hayvanını bakımevimizde misafir ettik. 100 hayvanımızı yeni yuvasına kavuşturduk, tedavileri tamamlanan ve işaretlenen diğer hayvanlarımıza da doğal ortamlarına bıraktık” açıklamasında bulundu.
Şefkati Borç Biliyoruz
Başkan Güngör anlamlı etkinlikteki konuşmasını, “Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını sebebiyle sosyal hayatın durduğu bugünlerde sokakta yaşayan masum canlarımızın yemek ve su ihtiyaçlarını gözeterek, onları kendi doğal ortamlarında besledik. Aldığımız mamaları şehrin muhtelif yerlerinde konuşlanan kedilerimize ve köpeklerimize gece gündüz demeden ulaştırdık. Hayvanı, doğayı ve insanı seven sosyal belediyecilik anlayışı ile sokakta yaşayan minik dostlarımızın yaşama haklarına sahip çıktık. Onlara doğanın dengesine yaraşır bir yaşam alanı sunmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz. Bu manada tüm mahlûkata şefkatle muameleyi borç biliyoruz” şeklinde tamamladı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.