© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Güngör, Avşar Kampüsü’nde Depremzedeleri Ziyaret Etti

Avşar Kampüsü Geçici Barınma Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Hayrettin Güngör, “İnşallah kısa sürede hemşehrilerimizin kalıcı konutlarına da misafir olacağız” dedi.

Şehrin tekrar ayağa kaldırılması, hayatın normale dönmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için var gücüyle çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması noktasında KSÜ Avşar Kampüsü’ne kurulan geçici barınma merkezini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Depremzedeleri çadırlarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve acılarını paylaşan Başkan Hayrettin Güngör, çocuklarla da yakından ilgilendi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, “Depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, STK’larımız ve gönüllülerimizle yüksek bir koordinasyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremin ilk gününden itibaren yanımızda olan, acımızı paylaşan, desteklerini eksik etmeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Sosyal Hayata Yönelik Alanlar Oluşturuluyor

Yaşanan zorlu süreçte vatandaşların çok büyük metanet ve dirayetli duruş sergilediğini belirten Başkan Güngör, “Hemşehrilerimizin barınma, gıda, giyim, hijyen, ulaşım gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun gayret gösteriyoruz. Şehrimizin farklı noktalarında geçici barınma merkezleri oluşturuluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de geçici barınma merkezlerimizin altyapı imalatlarını gerçekleştiriyor ve asfalt yollar inşa ediyoruz. Geçici barınma merkezlerimizde sosyal hayata yönelik eğitim, oyun ve spor alanları da oluşturuluyor. Özellikle çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen bu çalışmalar son derece kıymetli. Avşar Kampüsü Geçici Barınma Merkezi’ndeki ziyaretlerimizde de; çadırının önünü saksılarla süsleyen teyzemizle, yüzündeki umut dolu tebessümle bizi hanesine davet eden kardeşlerimizle karşılaştık. Bunlar şükür sebebimiz. İnşallah kısa sürede hemşehrilerimizin kalıcı konutlarına da misafir olacağız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER