Başkan Görgel’in Vaatlerinden “Kırk Altı” Kafelerinin İlki Hizmete Hazır
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in projeleri arasında yer alan ve adını gençlerin belirlediği Kırk Altı kafelerin ilki Dulkadiroğlu’nda hizmete hazır hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in seçim vaatleri arasında yer alan “Kırk Altı” kafeterya projesi kapsamında ilk sosyal alan tamamlandı. Gençlere yönelik vizyoner projeleriyle kamuoyunun takdirini toplayan Başkan Görgel’in öncülüğünde hayata geçirilen ilk Kırk Altı Meydan, Dulkadiroğlu’nda vatandaşların hizmetine sunulmak üzere hazır hale getirildi.
Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yanında inşa edilen modern kafe, yapılacak son kontrollerin ardından kapılarını misafirlerine açacak. Erişilebilirliği ön planda tutularak tasarlanan sosyal alan, özellikle gençlerin ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak projelendirildi. Modern mimarisiyle dikkat çeken Kırk Altı Meydan, hem estetik yapısıyla hem de sunduğu hizmetlerle şehrin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirecek. Gençler için sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin uygun fiyatlarla sunulacağı kafede; sosyalleşebilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri konforlu bir ortam sağlanacak. Kırk Altı kafelerde ücretsiz internet de sağlanacak.
Kırk Altı Kafelerin Sayısı Artacak
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, projenin yalnızca bir başlangıç olduğu vurgulandı. Açıklamada, “İlk Kırk Altı kafeterya projemizi Dulkadiroğlu ilçemize kazandırdık. Kırk Altı Meydan ismiyle gençlerimiz için konforlu, erişilebilir ve sosyal bir alan oluşturduk. Şehrimizin farklı noktalarında benzer sosyal yaşam alanları kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal tesislerimizin sayısını artırarak, ilçelerimize bu vizyonu taşımayı hedefliyoruz” denildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlandığı Yörük Selim Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni baştan sona asfaltlıyor.
Kitap Fuarı’nda Çocukların Dijital Dünyası Konuşuldu
Anadolu’nun en büyük kitap fuarında okurlarla bir araya gelen “Dijital Baba” olarak bilinen yazar Orhan Toker, çocuklarda teknoloji bağımlılığı, sosyal medyanın riskleri ve ailelerin dijital rehberlikteki rolünü ele aldı.
Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, Edebiyat Mirasını Nesilden Nesile Taşıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, çocuklardan gençlere, yetişkinlerden ileri yaştaki kitapseverlere kadar her yaştan ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturuyor.
Türkiye’nin Güçlü Kalemleri KAFUM’da Sevenleriyle Buluşacak
Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 21 Ekim Çarşamba günü gazeteci Hakan Çelik, yazarlar Halit Ertuğrul, Aykut Ertuğrul ve Emin Gürdamur KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kadın Girişimcilerin Gücünü Artıracak Seminer
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Kadın Akademisi ve paydaş kurumlarla iş birliğinde kadın üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 21 Ekim Çarşamba günü kapsamlı bir eğitim semineri düzenleyecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kadın Girişimcilerin Gücünü Artıracak Seminer
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Kadın Akademisi ve paydaş kurumlarla iş birliğinde kadın üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 21 Ekim Çarşamba günü kapsamlı bir eğitim semineri düzenleyecek.