© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Görgel, TBB Başkanlığına Aday Gösterildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Cumhur İttifakı tarafından Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına aday gösterildi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yerel yönetim alanındaki tecrübesi ve özellikle son dönemde yürüttüğü çalışmalarla öne çıkarak Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı için Cumhur İttifakı tarafından aday gösterildi.

Görgel’in adaylığı, Türkiye genelinde belediyeler arası koordinasyonu güçlendirmeye yönelik stratejik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta yürütülen yeniden inşa ve ihya sürecinde aktif rol üstlenen Görgel; altyapıdan üstyapıya, sosyal desteklerden şehir planlamasına kadar birçok alanda kapsamlı projelere liderlik etti.

Şehir genelinde hayata geçirilen konut projeleri, altyapı yatırımları ve sosyal destek uygulamaları bu sürecin en önemli başlıkları arasında yer aldı. Bu çerçevede Görgel’in adaylığı, afet sonrası toparlanma sürecinde elde edilen tecrübenin ulusal ölçekte değerlendirilmesi açısından da önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Seçim 2 Mayıs’ta
Öte yandan, Millet İttifakı’nın adayının Vahap Seçer olması beklenirken, seçim 2 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Ankara’da gerçekleştirilecek.
 

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER