Başkan Görgel, Şehit Aileleri ve Gazilerle Anlamlı Programda Buluştu
Kahramanmaraş HaberleriKara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılan Başkan Görgel, “Kahraman ordumuzun gözbebeği Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 2224’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza nice güçlü ve şanlı yıllar diliyor, milletimizin gözbebeği olan tüm Mehmetçiklerimize görevlerinde muvaffakiyetler temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anlamlı programda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
General Mehmet Hayri Tarhan Kışlası’nda 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen program; şehir protokolü, askeri yetkililer ve sivil toplum temsilcilerini buluşturdu.
Programa; Vali Mükerrem Ünlüer, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tolga Genç, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Programda, Kara Kuvvetleri Komutanlığının köklü geçmişine ışık tutan özel tanıtım filmi katılımcılarla buluştu.
“Şehitlerimizi Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz”
Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahraman ordumuzun gözbebeği Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın 2224’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Askerî tarihimizin ve devlet geleneğimizin simgesi olan Kara Kuvvetlerimiz, asırlardır milletimizin huzurunun ve vatan topraklarının teminatı olmuştur. Bugün burada, bu şanlı mirası bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimizle bir araya gelmek bizler için tarif edilemez bir anlam taşıyor. Onların fedakârlıkları ve cesareti, bu topraklarda bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağladı. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza nice güçlü ve şanlı yıllar diliyor, milletimizin gözbebeği olan tüm Mehmetçiklerimize görevlerinde muvaffakiyetler temenni ediyorum” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor
TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.