Başkan Görgel: Ramazan Bereketini Çanakkale Ruhuyla Birleştiriyoruz
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında gaziler ve aileleri için iftar programı düzenledi. Başkan Görgel, “İftar soframızı kahraman gazilerimiz ve aileleriyle paylaşırken, Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştiriyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kahraman gaziler ve ailelerine özel bir iftar programı düzenledi. Çamlıca Restoran’da gerçekleştirilen buluşmaya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman da katıldı. Programda, Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünde vatanı uğruna canını ortaya koyan aziz şehitler anılırken, kahraman gazilere de minnet duyguları ifade edildi. Programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahilerle Ramazan’ın manevi iklimi yaşatılırken; çocuklara yönelik tiyatro ve kukla gösterisi de gerçekleştirildi.
“Ramazan Bereketini Çanakkale Ruhuyla Birleştiriyoruz”
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bugün burada, iftar soframızı kahraman gazilerimiz ve aileleriyle paylaşırken, Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştiriyoruz. Çünkü Ramazan, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda bir davanın, bir inancın ve büyük bir fedakârlığın içinde olmak demektir. İşte Çanakkale’de yaşanan da tam olarak budur; Vatan uğruna, ezan dinmesin, bayrak inmesin diye verilen büyük bir mücadele. Bugün bizler de aynı ruhla, aynı inançla, Kahramanmaraş’ımızı, ülkemizi daha güzel yarınlara taşımak için çalışıyoruz. Şehit ve gazilerimizin emanetini daha ileriye taşımak, onların bize bıraktığı bu cennet vatanı imar etmek, güçlendirmek bizim boynumuzun borcudur” cümlelerini kaydetti.
“Daha Güçlü Kahramanmaraş İçin Mücadele Ediyoruz”
Aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle yâd eden Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, Kurtuluş Savaşı’nda da aynı Çanakkale ruhuyla direniş göstermiş, istiklal ve istikbal uğruna büyük bedeller ödemiştir. Bugün ise şehrimizi yeniden inşa ederken, aynı inanç ve azimle çalışıyor, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Kahramanmaraş için mücadele ediyoruz. Bu yolda en büyük gücümüz, milletimizin duası ve desteğidir. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimiz ve ailelerine sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Meme Kanserine Karşı Farkındalık Etkinliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen farkındalık programında uzman hekimler, meme kanseri taramaları ve erken teşhisin önemi hakkında katılımcılara bilgi verirken tiyatro gösterisiyle de farkındalık mesajları verildi.
Beşir Ayvazoğlu, Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Edebiyatı Anlattı
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kitap Fuarı, yazar ve şair Beşir Ayvazoğlu’nu ağırladı. Ayvazoğlu, edebiyatın düşünce dünyasına katkısı ve kültürel mirasın aktarımındaki rolü üzerine konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Su, Ab ı Hayat, Medeniyet Sempozyumu”na Davet
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve Ayasofya Dergisi iş birliğinde 24 Ekim Cumartesi günü Şairler Tepesi’nde “Su, Ab ı Hayat, Medeniyet Sempozyumu” konulu sempozyum düzenleyecek. Saat 11.00 – 17.00 arasında gerçekleştirilecek sempozyuma tüm vatandaşlar davet edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül’e COP31’de Görev
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül, 45 bin aday arasından seçilerek COP31’de görev almaya hak kazandı. Akgül, Antalya’da düzenlenecek uluslararası zirvede Kahramanmaraş’ın ve Büyükşehir Belediyesinin çevreci yatırımları ile iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını uluslararası katılımcılara tanıtacak.
Başkan Görgel, “Basketbol Takımımız Şehrimizi En Güzel Şekilde Temsil Ediyor”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kipaş İstiklal Basketbol Takımı ile bir araya gelen Başkan Fırat Görgel, “Basketbol takımımızın elde ettiği her başarı, şehrimizin spor kültürünün gelişmesi ve Kahramanmaraş’ın adının daha geniş kitlelere ulaşması açısından çok önem taşıyor. Sporcularımıza ve teknik ekibimize başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek önlisans KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.