Başkan Görgel Müjdeledi: Kuzey İlçelerin Yol Sorunu Tarih Oluyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesinin 700 Milyonluk yatırımla kuzey ilçelere kazandırdığı Asfalt Üretim Tesisi’nde sona gelindi. Başkan Görgel, “700 Milyon TL’lik yatırımımızı son aşamaya getirdik. İlçelerimize hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de hayata geçirilen Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi’nde sona gelindi. 700 Milyon TL’lik yatırımla Afşinbey Mahallesi sınırları içerisinde 186 dönümlük bir alanda inşa edilen tesis, sadece Afşin değil; Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın’a da hizmet verecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de hayata geçirilen Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi’nde sona gelindi. 700 Milyon TL’lik yatırımla Afşinbey Mahallesi sınırları içerisinde 186 dönümlük bir alanda inşa edilen tesis, sadece Afşin değil; Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve Andırın’a da hizmet verecek.
Mekanik Bağlantıların Ardından Tesis Hizmete Girecek
Proje kapsamında asfalt ve mekanik plentlerin kurulumları başarıyla tamamlanırken, kırma eleme tesisinin inşası da büyük bir hızla sürüyor. Tesisin bulunduğu alanda çevre düzenlemeleri hummalı bir şekilde devam ederken, son aşama olan mekanik bağlantıların da tamamlanmasıyla tesis resmen hizmete alınacak.
Başkan Görgel: “Kuzey İlçelerimizin Çehresi Değişecek”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, şehir merkezimiz kadar ilçelerimize de eşit hizmet ulaştırma hedefiyle çalışıyoruz. Afşin’de kurduğumuz Kuzey İlçeler Asfalt Üretim Tesisi de bu anlayışımızın en somut örneklerinden biri. 700 Milyon TL’lik büyük bir yatırımla hayata geçirdiğimiz bu tesis sayesinde, kuzey ilçelerimizdeki yol altyapısını çok daha hızlı ve maliyet etkin bir şekilde yenileyebileceğiz. Tesisteki kurulum çalışmalarının sonuna geldik. Kırma eleme ünitemiz kısa sürede tamamlanacak ve mekanik bağlantılarla birlikte tesisimiz tam kapasiteyle faaliyete geçecek. İlçelerimizin çehresini değiştirecek bu önemli yatırımın kuzey ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.