© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Görgel: Kahramanmaraş’ı Modern Ulaşım Altyapısına Kavuşturuyoruz

Şehir merkezinde gece gündüz sürdürülen üstyapı imalatlarını yerinde inceleyerek bilgiler alan Başkan Görgel, “Şehrimizin dört bir yanında altyapı yatırımlarımızı tamamladığımız arterlerde üstyapı çalışmalarımızı eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. Amacımız hemşehrilerimizin günlük yaşamını olumsuz etkileyen yol sorunlarını kalıcı şekilde ortadan kaldırmak ve Kahramanmaraş’ı modern bir ulaşım altyapısına kavuşturmak” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde altyapı imalatları tamamlanan arterlerde üstyapı çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Altyapı yatırımlarının ardından deforme olan yol yüzeyleri bakım, onarım ve asfalt çalışmalarıyla yenilenerek ulaşımda konfor ve güvenlik yeniden tesis ediliyor.

Şehir merkezinde özellikle yoğun kullanılan ana arterlerde Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince kapsamlı tamirat çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bozulan zeminler sıcak asfaltla onarılırken, sürüş güvenliğini tehdit eden yüzey deformasyonları tamamen ortadan kaldırılıyor. Çalışmaların tamamlandığı güzergâhlarda ise Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yol çizgi uygulamaları hayata geçiriliyor. Şerit düzenlemeleri, yaya geçitleri ve yönlendirme işaretleriyle trafik akışı daha güvenli ve düzenli bir yapıya kavuşturuluyor. 

Başkan Görgel Çalışmaları Yerinde İnceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, gece boyunca sahada hummalı bir çalışma yürüten ekipleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Ekiplerle bir araya gelen Başkan Görgel, özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür etti. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Emin İnceer ile Ulaşım Dairesi Başkanı Gökhan Başpınar’dan yürütülen faaliyetlere ilişkin detaylı bilgiler alan Başkan Görgel, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda aralıksız sürdüğünü ifade etti.

“Altyapısı Tamamlanan Yollarda Ulaşım Konforunu Artırıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Şehrimizin dört bir yanında altyapı yatırımlarımızı tamamladığımız arterlerde üstyapı çalışmalarımızı eş zamanlı olarak sürdürüyoruz. Amacımız hemşehrilerimizin günlük yaşamını olumsuz etkileyen yol sorunlarını kalıcı şekilde ortadan kaldırmak ve Kahramanmaraş’ı modern bir ulaşım altyapısına kavuşturmak. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerimiz gece gündüz demeden sahada büyük bir özveriyle çalışıyor. Tamamlanan güzergâhlarda Ulaşım Dairesi Başkanlığımızın yol çizgi uygulamalarıyla da trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın yeniden inşa sürecinde ulaşım altyapısı en öncelikli alanlarımızdan biri. Hem konforlu hem de güvenli bir şehir hedefiyle çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.

Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.

Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Hakan Türkçapar’dan Psikolojik Sağlık Söyleşisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide hemşehrileriyle buluşan Prof. Dr. Hakan Türkçapar; mutluluk, insan bilimi ve psikolojik sağlık konularını ele aldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, insanın kendisini tanımasının ve gerçek iyi oluşun önemi vurgulandı.

TÜM HABERLER