Başkan Görgel: Kahramanmaraş’a Kültür Yolu Kazandırıyoruz
Kahramanmaraş HaberleriKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile şehrin tarihi ve kültürel alanlarında devam eden ve planlanan yatırımları yerinde inceleyen Başkan Görgel, “Hedefimiz şehrimizin kadim tarihini ve kültürel zenginliğini ortaya koyacak bir ‘Kültür Yolu’ oluşturmak. Bu doğrultuda çarşılarımız, konaklarımız ve kültürel varlıklarımızda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Projelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, programı kapsamında şehre gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile şehrin tarihi ve kültürel alanlarında bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Ziyaret programı kapsamında, Kahramanmaraş’ın kültürel kimliğini güçlendirmeye yönelik projeler masaya yatırıldı. Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ve beraberindeki heyet ile birlikte; Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Tarihi Maraş Kalesi, Tarihi Üçlü Konak, Dedeoğlu Konağı, Paşa Hamamı ve Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ni ziyaret eden Başkan Görgel, yapılmış ve planlanan çalışmaları yerinde tanıttı.
Alanlarda devam eden restorasyonlar incelenirken, şehrin tarihi dokusunu geleceğe taşıyacak projelere ilişkin kapsamlı istişarelerde bulunuldu.
Tarihi ve Kültürel Kimlik Ortaya Çıkıyor
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Hedefimiz şehrimizin kadim tarihini ve kültürel zenginliğini ortaya koyacak bir ‘Kültür Yolu’ oluşturmak. Bu doğrultuda çarşılarımız, konaklarımız ve kültürel varlıklarımızda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Projelerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Gökhan Yazgı ile şehrimizdeki tarihi ve kültürel mekânları gezerek, projelerimize ilişkin detaylı değerlendirmelerde bulunduk. Şehrimizin kültürel mirasına sahip çıkmak için verdiğimiz çabada, Bakanlığımızın desteği bizler için çok kıymetli. Sayın Bakan Yardımcımıza ve ekibine şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Görgel ayrıca, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve bulunduğu adanın da kapsamlı bir dönüşüm sürecine alınacağını belirterek, “Bu merkez ve bulunduğu ada, kültür ve sanat hayatımızın merkezi olacak şekilde yeniden düzenlenecek” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.