Başkan Görgel: '15 Temmuz Demokrasi Zaferi Birlik ve Beraberlik ile Kutlanıyor'
Kahramanmaraş Haberleri15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı serginin açılışı, büyük bir katılımla gerçekleşti.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ve birçok sanatsever katıldı. Başkan Görgel ve beraberindeki heyet, serginin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi ve sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı.
Başkan Görgel, sergi açılışının ardından yaptığı değerlendirmede, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehrimizde tıpkı o kara gecedeki gibi yine büyük bir birlik beraberlik havası hâkim, hep bir aradayız. Çeşitli etkinliklerle o günü, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyoruz. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, o gün kendini tankların, silahların önüne siper eden gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. Tüm Kahramanmaraş olarak o gün meydanlardaydık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine hepimiz meydanlara döküldük. Hain darbe girişimini Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet olarak hep birlikte püskürttük. Birlik beraberliğimiz daim olsun” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve paydaş kurumların iş birliğiyle gerçekleştirilen anma etkinlikleri, şehrin dört bir yanında devam ediyor. Başkan Görgel, birlik ve beraberlik ruhunun her zaman korunması gerektiğini vurgulayarak, etkinliklerin 15 Temmuz'un unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.