Başkan Fırat Görgel: 'Kahramanmaraş eski cazibesini tekrar kazanacak'
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlattığı kentsel tasarım projesinin ilk etabının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Görgel, "Şehir merkezimizde 4 binin üzerinde konut ve iş yerinin inşası hızla sürüyor. Toplam 15 binin üzerinde konut ve iş yeri yapılacak. İnşallah bu projeler etaplar halinde hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.
6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan proje kapsamında, kalıcı konutların yapımının tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezindeki Kentsel Tasarım Projesi'nin de hızla yükseldiğini belirtildi. TOKİ ve Emlak Konut tarafından yapılan çalışmalarda, Hayrullah Mahallesi, Hükümet Bulvarı, eski Bahçelievler Kampüsü alanı, Trabzon Caddesi, Müftülük Meydanı ve Cahit Zarifoğlu Caddesi'nde kaba inşaatı tamamlanan blokların son rötuşlarının yapıldığı, yeni blokların temellerinin atıldığı ifade edildi. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesinin yapılarak inşasına başlandığı, projelerin 1 yıl içerisinde tamamlanması hedeflendiği bildirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yeni konut, iş yeri ve sosyal donatılarla Kahramanmaraş'ın eski canlılığına kavuşacağını belirtti. Görgel, "Yeni Kahramanmaraş'ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda çalışmalar hızla devam ederken kalıcı konutların yapımında da önemli aşama kat edildi. Şehrimizde tamamlanarak anahtarları teslim edilen toplam konut sayısı 17 bini geçti" dedi. Görgel, projenin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş'ın çok daha kimlikli ve fonksiyonel hale gelerek eski cazibesini tekrar kazanacağını ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.