© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Çabukel’in 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Mesajı

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av.Ahmet Çabukel 12 Şubat Kurtuluş Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av.Ahmet Çabukel Kurtuluş Bayramı mesajında “ ecdadın kahramanlık destanı yazdığını “ belirtirken açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

 

“Kahramanmaraşımız Cumhuriyetimizin zafer meşalesini kalbi ile canı ile ilk kıvılcımı ateşleyen kadim bir şehirdir.  Sütçü İmam ve Bayrak Olayı ile Ermeni işbirlikçilerin mezalimleri gibi hadiseler de aziz ecdadımızın birlik ve beraberlik duygularını perçinlemiştir. İşte böylesi bir atmosferde silaha sarılan Maraşlılar, 21 Ocak 1920’de başlayan çarpışmaları, 11 Şubat 1920’de zaferle sonuçlandırmışlardır. Bir şehir halkının her türlü yokluğa, fevkalade zorluklara ve kendisinden kat be kat üstün olan düşmana karşı elde ettiği bu zafer, tarihte eşine az rastlanan bir başarıdır. İşte bu yüzdendir ki, Maraş’ın düşman işgalinden kurtuluşu, Türk İstiklal Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olmuştur. Maraşlının bu kahramanca mücadelesi, tüm Anadolu için eşsiz bir örnek oluştururken, vatanın bağımsızlığa kavuşacağına olan inancı artırmıştır.  Dünde bugünde yarında Kahramanmaraş’ın kahraman insanları istiklali ve istikbalini korumaya hazırdır.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER