© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Buluntu’dan 10 Ocak Mesajı: “Güçlü Demokrasi, Özgür Basınla Mümkündür”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın mensuplarının yalnızca haber aktaran değil; zor zamanlarda toplumun sesi, vicdanı ve hafızası olan önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

Başkan Buluntu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Basın mensuplarımız; gece gündüz demeden, çoğu zaman zor ve riskli koşullarda görev yaparak kamuoyunun doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşmasını sağlayan emekçilerdir. Güçlü bir demokrasi, şeffaf ve özgür bir basınla mümkündür.”

6 Şubat 2023’te yaşanan ve Kahramanmaraş’ı derinden etkileyen depremler sürecinde basın mensuplarının sergilediği özverinin unutulamayacağını belirten Buluntu, sözlerini şöyle sürdürdü: “6 Şubat depremlerinde basın mensuplarımız, yalnızca bir mesleği icra etmedi; enkaz başında, karanlıkta, soğukta ve büyük acıların ortasında insanlığın, umudun ve hakikatin sesi oldu. Şehrimizin yaşadığı büyük yıkımı, aynı zamanda gösterdiği direnci ve dayanışmayı tüm dünyaya duyuran basın emekçilerimiz, Kahramanmaraş’ın hafızasına onurlu bir iz bırakmıştır.”

Buluntu, yerel ve ulusal basının Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkma sürecinde üstlendiği yapıcı role de dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “Bugün Kahramanmaraş’ın üretim gücünü, sanayideki dönüşümünü, yeniden inşa sürecindeki kararlılığını ve geleceğe dair umutlarını kamuoyuna aktaran basın mensuplarımız; şehrimizin sesi olmanın ötesinde, toplumsal birlik ve dayanışmanın da taşıyıcısıdır.”

Başkan Buluntu, açıklamasının sonunda meslek ilkeleri doğrultusunda görevini büyük bir sorumlulukla sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, sağlık, başarı ve kolaylıklar diledi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER