Başkan Aydın'dan Otizmli Çocuklara Ziyaret
GÜNDEMGöksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, "Dünya Otizm Farkındalık Haftası" nedeniyle ilçedeki otizmli çocuklardan Abdullah Can Taşçı ve Nuh Gürkan Tokaç’ı ziyaret etti.
Her insanın dünyaya farklı özelliklerle geldiğine ve kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı olduğuna işaret eden Başkan Aydın, otizmli çocukların aileleri ile sohbet ederek gelişimleri ve eğitim durumları hakkında bilgiler aldı.
Ailelere gösterdikleri fedakarlık için teşekkür eden Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmekte ve herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal bir yapısı vardır. Bununla birlikte doğuştan veya sonradan ortaya çıkan birtakım sorunlarla bazı insanlar diğerlerinden ayrılmakta ve özel ilgi ve bakıma gereksinim duymaktadır. Uzmanlar, herkes için gerekli olan eğitimin, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğunu ve büyük önem arz ettiğini belirtmekler. Devletimiz diğer alanlarda olduğu gibi otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Ancak bu konuda da en büyük yük ailelere düşmektedir. Abdullah Can’ın yüzde 90 olan raporunun ailesinin olağanüstü ilgisi ve aldığı eğitimler sonunda yüzde 40’a kadar düştüğünü öğrendik. Bundan dolayı Abdullah Can’ın anne ve babasının nezdinde tüm anne ve babalara, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezdinde de tüm eğitimcilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bizde yerel yönetim olarak her ne ihtiyaçları olursa yanlarda olduğumuzu belirtmek istiyorum.”
Otizmli çocukların aileleri de bu özel günde yaptığı anlamlı ziyaret için Başkan Aydın’a teşekkürlerini ve memnuniyetlerini ifade ettiler.
Diğer yandan, farkındalık oluşturmak adına Belediye Binasının girişi mavi balonlarla süslendi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.