Başkan Akpınar’dan 5 Nisan Mesajı: “İstiklal Ruhu Nesilden Nesile Yaşayacak”
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın İstiklal Madalyası ile onurlandırılışının 101. yıl dönümü dolayısıyla Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar bir mesaj yayımladı.
Başkan Akpınar mesajında, Kurtuluş Savaşı yıllarında Kahramanmaraş’ta yakılan istiklal meşalesinin, milletin kaderini değiştiren tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Şehrin, işgale karşı gösterdiği kararlı ve onurlu direnişle yalnızca kendi özgürlüğünü değil, Anadolu’nun topyekûn kurtuluşuna giden yolu da aydınlattığını belirten Başkan Akpınar, bu büyük mücadelenin 5 Nisan 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafınfan İstiklal Madalyası ile taçlandırıldığını vurguladı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bu aziz şehrin sokaklarında yankılanan cesaret, Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşunla bir kıvılcıma dönüşmüş; Rıdvan Hoca’nın irfanı, Arslan Bey’in dirayeti ve Ali Sezai Efendi’nin kararlılığı ile büyüyerek bir milletin istiklal mücadelesine dönüşmüştür. Her hanesiyle cepheye dönüşen Kahramanmaraş, imanla, cesaretle ve sarsılmaz bir inançla yazdığı bu destanla tarihte müstesna bir yer edinmiştir.”
Mesajında 7 Şubat 1973 tarihinde verilen “Kahraman” unvanının da bu eşsiz mücadelenin bir nişanesi olduğunu belirten Başkan Mehmet Akpınar, İstiklal Madalyası’nın sadece bir ödül değil, aynı zamanda bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin, birlik ve beraberliğin en güçlü sembolü olduğunu ifade etti. 5 Nisan Madalya Günü’nün, geçmişten geleceğe uzanan bir bilinç ve sorumluluk günü olduğuna dikkat çeken Başkan Akpınar, Kahramanmaraş’ın sahip olduğu bu ruhun nesilden nesile aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Akpınar, mesajının sonunda başta Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, tüm hemşehrilerimizin 5 Nisan Madalya Günü’nü kutladı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.