Bartın’daki Felaket Sonrası Yardımcıoğlu’ndan Taziye Mesajı
GÜNDEMBatı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Bartın’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde, dün saat 18.15 sıralarında meydana gelen patlama sonrası yaşanan can kayıpları tüm ülkeyi yasa boğdu. Bugün saat 16.30 itibariyle 41 işçinin yaşamını yitirdiği, yaralı 11 işçinin tedavisinin devam ettiği ve 58 işçinin de kurtarıldığı öğrenildi.
Patlama sonrası can kayıplarının artması üzerine bir taziye mesajı yayımlayan BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
Yardımcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle Amasra ilçemizde maden ocağında yaşanan patlama hem bizleri hem de yüreği bu vatan için çarpan herkesi yasa boğmuştur. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm maden işçilerine de başsağlığı diliyorum. Bu elim olayda yaralanan vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.
Patlamanın yaşanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Enerji Bakanı ve İçişleri Bakanına olay yerine intikal talimatı vermesi ve ilgili tüm kurumları alarma geçirmesiyle olaya anında el attığını ifade eden Yardımcıoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Patlama sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine ilgili bakanlar ve kurumlar anında harekete geçmiş, göçük altında kalan işçilerimizin kurtarılması için adeta seferber olunmuştur. Olayın araştırılması için 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Yine Cumhurbaşkanımız maden şehitlerimizin emanetine sahip çıkma sözü verdi ve madenlerin daha sıkı denetimi için açıklama yaptı. Allah bizlere inşallah bir daha böyle facialar yaşatmaz.”
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.