© Haber Hanesi 2014 - 2025

BAKANLIK KAHRAMANMARAŞ'LI FİRMALARI İFŞA ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonrası sattığı gıda ürünlerinde tağşiş ve taklit yapıldığı kesinleşen firmalar açıklandı. Firmalar bakanlık tarafından ifşa edildi. İfşa edilen firmalar arasında Kahramanmaraş’ta üretim yapan 8 firmada bulunuyor.

Kahramanmaraş’ta özellikle gıda sektöründe yaşanan sahtekarlığın büyük bölümünü döner satan 4 firma oluşturdu. Bu firmaları Ayçiçek yağı, kasap, şekerci ve süt ve süt ürünleri üretimi yapan firmalar takip etti.

Kahramanmaraş’ki  ifşa edilen firmaların ürünler arasında döner, fıstık ezmasi, tereyağ ve bir kasapta akılalmaz sahtekârlıklar tespit edildi.

İŞTE BAKANLIĞIN KAHRAMANMARAŞTA İFŞA ETTİĞİ FİRMALAR

Aksu Çırçır Prese Yağ iplik Tar.Hayv.Gıda San.ve Tic.ltd.Şti. (Pazarcık/K.MARAŞ) Dalsu Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu (ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti) 17.12.2018

Keskes Döner - Murat GÜMÜŞKAŞIK/ İsmet Paşa Mahallesi Hükümet Caddesi No:8/E Dulkadiroğlu/K. MARAŞ - Döner Kanatlı Eti Tespiti

Öz Dürümcübaşı - Ahmet BERK/ İsmet Paşa Mahallesi Hükümet Caddesi Hisarhan Altı No: 12/B Dulkadiroğlu/K.MARAŞ - Et Kıyma Döner Kanatlı Eti Tespiti

 

Öztuğ Ocakbaşı - Turgut TOPLU/ Yenişehir Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:25/B Dulkadiroğlu/K.MARAŞ - Et Döner Kanatlı Eti ve Sakadat Tespiti

Yağmur Et Tanzim (Kamet) - Fatih KAZANCI/ Fevzipaşa Mahallesi Uzunoluk Caddesi No:6/A Dulkadiroğlu/K. MARAŞ - Kırmızı Parça Et Kanatlı Eti Tespiti

Ezmeci Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. (Dulkadiroğlu/KAHRAMAR AŞ) Akifoğlu Şekerleme Fıstık Ezmesi Boya/Gıda Boyası 29.04.2018

Sahi B in b o ğ a Süt v e Süt Ü rü nleri H id ayet A K S O Y K A H R A M A N M A R A Ş T ereyağı B itk ise l Y a ğ

TÜRKİYE GENELİNDE AKILALMAZ SAHTEKARLIK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonrası sattığı gıda ürünlerinde tağşiş ve taklit yapıldığı kesinleşen firmalar açıklandı. Firmalar bakanlık tarafından ifşa edildi. Son tahlillerde 618 firmanın 1211 parti üründe taklit ya da tağşiş yaptığı tespit edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok şehirdeki denetimlerde rastlanan hileler tek tek açıklandı. Sahtecilik yapılan ürünlerin, 130’u İstanbul’da, 73’ü Ankara’da, 123’ü İzmir’de, 101’i Adana’da, 56’sı Diyarbakır’da ve 65’i Bursa’da bulundu.

Taklit ve tağşiş ürünler arasında zeytinyağı ve sucukta akılalmaz sahtekârlıklar tespit edildi. Öyle ki bir restoranın kullandığı köfte harcında domuz eti bile çıktı

LAHMACUNDA SAKATAT

İstanbul’daki birçok restoran ve market ürünlerinde at eti olduğu tespit edildi. Fatih’te bir restoranda ve Pendik’te bir markette satılan ‘dana kavurmada’ at eti tespit edildi. Çok sayıda lahmacun dükkanında kanatlı hayvan eti, sakatat kullanıldığı belirlendi. Beylikdüzü’nde satılan bir kahvede ilaç etken maddesi (Sildefanil) bulundu. Sancaktepe’deki birçok restoranda satılan ‘köfteden’ tek tırnaklı olarak bilinen at ve eşek çıktı. Gaziosmanpaşa’daki bir şirketin ‘dana eti’ olarak sattığı üründe tek tırnaklı ve kanatlı hayvan eti, Kadıköy’de satılan ‘dana kıymada’ da kanatlı hayvan eti tespit edildi.

DOMUZ ETİ YERİNE KANATLI HAYVAN ETİ

İzmir Urla’da ‘dondurulmuş domuz sosis’ satan bir şirketin ürününde kanatlı ve büyükbaş eti tespit edilirken, Manisa’daki bir dinlenme tesislerinin ‘dana etli orman kebabında’ ve Tekirdağ’da ‘köfte harcı’ satan bir dükkânda domuz eti bulundu. Adana’daki bir kebap lokantasındaki lahmacun kıymasında, at etine rastlandı.

İŞTE TAKLİT VE TAĞŞİŞ GIDA SATANLARIN TAM LİSTESİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER