© Haber Hanesi 2014 - 2025

Bakan Varank Gaziantep'in Fahri Hemşehrisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji şehri Gaziantep’e verdiği destek ve katkılardan dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a “Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı” verildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın Birinci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis’te, sanayi ve teknoloji alt yapısıyla giderek güçlenen Gaziantep’e destek ve katkılarından dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Büyükşehir meclis üyelerinin oy birliğiyle “Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı” verildi.

 

Meclis’te konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bakan Varank’a “Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı” verilmesi hususuna ilişkin şunları söyledi: “2014 yılında ‘Şehrin sanayi altyapısını yüksek teknolojiye nasıl geçireceğiz?’, ‘Nasıl katma değer getirecek altyapıyı yapacağız?’ diyerek bu mesele üzerinden şehrin bütün boyutlarıyla ele alarak raporlama yaptık. Burada 5 madde vardı ve bu maddelerin hepsinin yerine hızlı bir şekilde getirilmesi gerekiyordu. Hükümetimizin 11’inci Kalkınma Programı’nda yer alan maddelerle aynısı olunca biz hızlı bir şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mıza götürdük ve cazibe merkezi halini almaya başladık. Özellikle KAGİDEM’in hayata geçirilmesi, ürünlerin üretilmesi, pazarlanması gibi birçok konuda destek aldık. ‘Akıllı Şehir’ ve ‘Veri Koordinasyon Merkezi’nin projelerini onaylattık. Çünkü artık yüksek teknolojiye şehirlerimizi de hazırlamamız gerekiyor. Şehirlerimizi akıllı hale dönüştürmemiz gerekiyor. Ayrıca fabrikaların yalınlaştırılması gibi birçok yeniliği barındıran model fabrikanın kurulması için Organize Sanayi Bölgesi ile ortak çalışılarak kuruldu. Ayrıca Gaziantep Üniversitesi’nin içine bir bilim merkezi yapılıyor. Burası Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olacak ve içerisinde uzay altyapısı ve yerçekimsiz çalışma yürütülecek mekanlar olacak. İlçe bazlı teşviklerle ilçelerimizin rekabet gücü arttı. Dolayısıyla bizden giden bütün talepler hızlı bir şekilde yerine getirilince bizde bakanımıza fahri hemşehrilik konusunu açtık ve o da olumlu karşıladı.”

 

Öte yandan Meclis’te, Gaziantep Koruma Kurulu’nun onayıyla tarih, kültür ve inanç turizmi açısından Rumkale ve Yavuzeli arasında yapılması düşünülen Teleferik Projesi meclis üyeleri tarafından masaya yatırıldı.

 

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER