Bakan Işıkhan'dan Ara Zam açıklaması: Hükümet Temmuz'da Devreye Girecek
EKONOMİÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili olarak ara zam sinyali verdi. Bakan Işıkhan, "Asgari ücrette ihtiyaç olursa biz hükümet olarak çalışırız ve Temmuz ayında gerekli iyileştirmeyi yaparız" açıklamasını yaptı.
Bakan Işıkhan, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda, asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi için Temmuz ayını işaret etti. İhtiyaç olması durumunda hükümetin gereken düzenlemeleri yapacağına vurgu yapan Işıkhan, vatandaşların satın alma gücünü korumanın hükümetin sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca, 2025 yılına ilişkin enflasyon beklentileri ve uygulanan mali politikalarla enflasyonda iyileşme beklediklerini ifade etti. Ancak, olası olumsuz durumlar karşısında asgari ücretin Temmuz ayında yeniden gözden geçirilebileceği mesajını verdi.
CHP'li Belediyelerin Borçları Gündemde
Işıkhan, aynı zamanda belediyelerin SGK'ya olan borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediyelerin toplam SGK borcunun 167 milyar lira olduğunu belirten Bakan Işıkhan, bu borçların büyük bir kısmının CHP'li belediyelere ait olduğunu söyledi. İddialara karşı çıkarak, tüm belediyelerin borçlarının yüzde 70'inin CHP'li belediyelere ait olduğunu açıkladı. Ayrıca, büyükşehir belediyelerinin borçlarının yüzde 76'sının da CHP'li belediyelere ait olduğunu vurguladı.
En borçlu 30 belediyeden 23'ünün CHP belediyesi olduğunu belirten Işıkhan, belediyelerin borçlarını ödemek yerine katlamaya devam ettiklerini ifade etti. Bu durumun kamuoyuna daha iyi anlatılması gerektiğini dile getiren Bakan Işıkhan, SGK'nın alacaklarının önemli bir kısmının da belediyelere ait olduğunu söyledi.
İlginizi Çekebilir
Petrol Yeniden Alevlendi: Akaryakıtta İndirimin Ömrü 24 Saat Sürdü, Benzin ve Motorine Zam Geliyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıtta yeni zamları gündeme getirdi. Benzin ve motorinde çarşamba gününden itibaren fiyat artışı bekleniyor.
TÜRK-İŞ verileri: Açlık sınırı 34 bin lirayı aştı, yoksulluk sınırı 112 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık sınırı 34 bin 587 TL, yoksulluk sınırı 112 bin 661 TL oldu. Nisan ayında gıda fiyatlarındaki değişimler dikkat çekti!
Akaryakıta Çifte Zam Geliyor: Motorin ve Benzin Fiyatları Gece Yarısı Artacak
Akaryakıta bu gece zam geliyor! Motorin 2,28 TL, benzin 95 kuruş artacak. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.
Akaryakıtta Fiyatlar Düşüyor: Motorinde 2,33 TL İndirim Bekleniyor
Akaryakıtta indirim müjdesi! Motorinin litre fiyatı 2 lira 33 kuruş düşüyor. Yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.
Petrol Çakıldı: Motorine 12,88 TL İndirim Geliyor
Hürmüz Boğazı’nın açılması petrolü düşürdü. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına büyük indirim geliyor. Motorin ve benzinde sert düşüş bekleniyor.
Motorine Bu Sefer İndirim Geliyor: Fiyatlar 70 TL’nin Altına Düşecek
Motorin ucuzluyor! Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte 5,44 TL indirim geliyor, fiyatlar 70 TL’nin altına inecek.