© Haber Hanesi 2014 - 2025

Avukat Kazmaz, Resmi İlan Geliri Alamayacak İnternet Sitelerini Açıkladı

İnternet sitelerinin gazeteler gibi resmi ilan gelirlerinden yararlanmasını sağlayacak mevzuatla ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. Medyaya sızan Basın İlan Kurumu taslağında “yaşam” kategorisinde yayın yapan internet siteleri yok. Her gün milyonlarca kişinin tıkladığı bu siteler “haber sitesi” olarak değerlendirilmedi. Bu siteler resmi ilan geliri alamayacak.

Avukat Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada, yaşam kategorisindeki sitelerin neden resmi ilan pastasından pay alamayacaklarını şöyle ifade etti:

 

“Basın İlan Kurumu, günlük gazetelere resmi ilan verirken ekonomiden politikaya, sağlıktan spora, röportajlara kadar hemen her alandan haber verip vermediğini gözetiyor. Belli bir alanda (sağlık, ekonomi, çevre vs.) yayın yapan gazeteleri kategori dışında tutuyor. Bu yayınlar her gün yayınlanmıyorsa dergi statüsünde kabul ediyor. 

 

İnternet medyası düzenlemesinde de aynı yolu izleyen Basın İlan Kurumu, yaşam kategorisi dediğimiz, hayatın tüm renklerini yansıtan güzel haberler okuduğumuz, bilgilendirici, eğitici siteleri haber sitesi olarak kabul etmedi, onları yok saydı. 

 

Mevzuat bu haliyle yürürlüğe girerse; sağlık, magazin, moda, kültür-sanat, eğitim, bilim, psikoloji, tarih, otomobil, spor, anne-bebek-çocuk, dekorasyon, erkek, kadın, gençlik, yeme-içme, evcil hayvan, teknoloji, emlak, gezi-turizm gibi kategorilerde yayın yapan siteler resmi ilan gelirlerinden faydalanamayacak. 

 

Belli bir alanda yayın yapan bu sitelerin basılı yayınlarda olduğu gibi dergi statüsüne alınmaları da uygun değil çünkü dergi değiller, her an yayındalar. Dergiler sadece resmi reklamlardan yararlanabiliyor. O da reklam veren kamu kurumunun tercihine, insafına kalmış bir durum. Yani resmi reklamlar tercih edilen yayınlara, resmi ilanlar ise ayrım gözetmeksizin hak eden her yayına veriliyor. Bizce, kategori ayrımı yapılmaksızın şekil şartları uyan tüm internet siteleri resmi ilan pastasından hakettiği kadarını almalıdır. 

 

Basın İlan Kurumu’nda internet medyasıyla ilgili yapılan çalışmalar başından beri internetin ruhuna aykırı. Basın İlan Kurumu, 1960’lı yıllara göre hazırlanmış bu taslakta ısrar ederse, internet medyasının ruhuna göre düzenleme yapmazsa büyük bir mağduriyet ortaya çıkaracak.”

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER