AVRUPA KARDİYOLOJİ KONGRESİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
SAĞLIKSANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından yedi yıldan beri yürütülen “Koroner Arter Hastalığından Birincil Koruma İçerikli” çalışmanın, Covid-19 pandemi dönemine ait sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçildi. Araştırma sonuçları, kongrede SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri tarafından sunuldu.
Hollanda’da düzenlenen kongrede araştırmaları sunuma seçilen hekimlerin, kardiyoloji asistanı ve profesörü yelpazesindeki unvana sahip uzman hekimlerden oluştuğuna dikkat çeken Prof. Dr. Soran, “Sunum için gönderilen araştırmaların sadece yüzde 30’u seçiliyor” diyerek, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde verilen eğitim, akademik kadronun çalışmaları ve öğrencisinin başarısına dikkat çekti.
Prof. Dr. Soran, “Dünya genelinden 30 bine yakın katılımın olduğu böylesine büyük ve önemli kongrede daha önce sunum yapan öğrenci olmadı. Öğrencimizin sunum yapabilmesi için yaptığımız uzun soluklu eğitimin başarı ile sonuçlanmasının haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Koroner arter hastalığını, kalbi besleyen damarların daralması ya da tıkanması olarak tanımlayan Prof. Dr. Soran, şöyle devam etti:
“Son 25 yılda koroner arter hastalığı tedavisinde çok önemli gelişmeler olmasına rağmen ülkemizde bu hastalıktan ölüm oranı kronik hastalıklara bağlı tüm ölüm nedenleri içinde birinci sırada yer almaktadır. Bunun nedenlerinin doğru analiz edilmesi ve hastalıktan korunmak için maliyeti düşük ve etkili olabilecek bilimsel metotların kullanılmaya başlanması gerekmektedir.
Bu düşünceden hareketle SANKO Üniversitesinde geliştirdiğimiz metot ile tıp fakültesi öğrencilerinin üçüncü sınıftan itibaren sadece öğrenerek değil aynı zamanda bilgiyi üreterek ve sunumu hazırlayarak öğrencilik dönemi geçirmelerini sağlıyoruz.
Çalışmalarımızda bizleri her zaman destekleyen SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyetine ve Rektör Prof. Güner Dağlı nezdinde üniversitemizin değerli yöneticileri, akademik ve idari kadroya teşekkür ediyorum.”
Bu çalışmada önemsediği noktalardan birinin de tıp fakültesi öğrencilerinin mesleklerinin ilk basamaklarında bilimsel değeri yüksek kongrede sunum yapabilecek eğitim desteğini almaları ve genç yaşta bilimsel üretkenlik ve hizmet ilkeleri ile çalışmayı öğrenmeleri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Soran, çalışmaya ilişkin detaylara 46’ncı Avrupa Kardiyoloji Kongresi web sayfasından ulaşılabileceğini kaydetti.
ÇOK BÜYÜK KAZANIM
Tıp fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri ise sınıf arkadaşlarıyla birlikte aldığı eğitim ve uzun soluklu çalışmanın ardından uluslararası bir kongrede üniversitesini temsilen sunum yapmanın hem mesleki hem de kişisel gelişimi açısından çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
Edindiği bilgi ve tecrübeden yola çıkarak bundan sonraki meslek hayatında sürekli eğitimi esas alıp, etik değerler kapsamında mesleğini icra etmek için var gücüyle çalışacağını vurgulayan Özveri, “Eğitim hayatımız boyunca bizlere her türlü olanağı sunan Rektörümüz Prof. Güner Dağlı ve üniversite yönetimine, ayrıca profesyonel hekim olarak yetişmemiz için emek veren Prof. Dr. Özlem Soran hocamız başta olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Elemanı Arş. Gör. Yeşim Köylüoğlu, Kurban Bayramı süresince değişen beslenme alışkanlıklarının sağlık üzerinde önemli etkiler oluşturabileceğine dikkat çekerek bayramda dengeli beslenme uyarısında bulundu.
SANKO Üniversitesi’nden Hipertansiyon Uyarısı: İlaçlara Rağmen Düşmüyorsa Dikkat
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Uzm. Dr. Beyhan Tiryaki, hipertansiyonun dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen önemli bir hastalık olduğunu söyledi.
SANKO'dan Astım Hastalarına Bahar Uyarısı: İlaçlarınızı Aksatmayın
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Uzm. Dr. Haşim Karakuş, polen yoğunluğunun arttığı bahar mevsiminde astım ve alerjik hastalıklara bağlı şikâyetlerin de artış gösterdiğini söyledi.
Tekrarlayan Omuz Çıkığına Dikkat: Uzmanından Önemli Uyarılar
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burçin Karslı, omuz ekleminin vücudun en hareketli, aynı zamanda da en sık çıkan eklemi olduğunu söyledi.
Uzm. Dr. Mehmet Almacıoğlu SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Göreve Başladı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Almacıoğlu, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Mevsim Geçişlerinde Halsizliğe Dikkat: Uzmanından Altın Öneriler
SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzman Diyetisyeni Meltem Demirci, mevsim geçişlerinde bedeni dinç tutmanın günlük yaşamı sürdürmede çok önemli rolü olduğunu söyledi.