© Haber Hanesi 2014 - 2025

Aşçılığa İlk Adımı Kahramanmaraş Mutfağı’yla Atıyorlar

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen KAMEK Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda kursiyerler hem teorik bilgiler öğreniyor hem de profesyonel mutfaklarda aldıkları eğitimlerle el becerilerini geliştiriyor.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları, 36 farklı branşta bin 59 kursiyeriyle eğitimlerini sürdürüyor. KAMEK’te en çok talep gören eğitimlerden birisi de Aşçı Yardımcılığı Kursu oldu. Kursta uzman eğitmenler tarafından verilen teorik bilgilerin yanı sıra kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi’nin profesyonel mutfaklarında yaptıkları pratik eğitimlerle el becerilerini ve yeterliliklerini geliştiriyor. Toplamda 3 ay sürecek eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aşçı Yardımcılığı sertifikası almaya hak kazanacak. Kursiyerler KAMEK’te aldıkları eğitim ve sertifikayla çeşitli otellerde ve dünya mutfaklarında çalışma imkânı buluyor.

 

Dünya Mutfaklarında İstihdam Edilme Fırsatımız Olacak

Aşçı Yardımcılığı Kursu öğrencilerinden Derya Elma, “Yemek yapmayı çok seviyorum ve burada aldığım eğitimlerle kendimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum. Kısa süre içerisinde çok güzel eğitimler aldık ve yeni şeyler öğrendik. KAMEK Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda aldığımız eğitimler ve sertifika sayesinde dünya mutfaklarında istihdam edilme fırsatımız olacak. Bizlere bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yeni Kazanımlar Edindim

Diğer bir kursiyer Rabia Şahin ise, “Ev hanımıyım. Yemek yapmayı çok sevdiğim için bu kursa katıldım. KAMEK Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda aldığım eğitimlerle kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bilmediğim birçok şey olduğunu fark ettim ve burada aldığım eğitimlerle yeni kazanımlar edindim. Ayrıca eğitimler sonucu alacağımız sertifika ile de yeni iş imkânlarımız olacak. KAMEK’te özellikle ev hanımlarına yönelik birçok kurs düzenleniyor. Bizlere bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER