Antakya'daki Rönesans Rezidans Enkazı: Kayıplar Hala Aranıyor
GÜNDEMHatay'ın Antakya ilçesindeki Rönesans Rezidans'ta 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden 1000 kişiden 54'ünün hala kayıp olmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Rezidansın arama kurtarma çalışmalarında yer alan bir kişi, enkazdan çıkan hafriyatın boş bir alana döküldüğünü ve burada kayıplarla ilgili iz bulunabileceğini iddia etti.
Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Rönesans Rezidans'ın yakınlarında oturan Mehmet Şirin, depremin ardından enkazdan çıkan hafriyatın 600 metre ileride boş bir alana döküldüğünü ifade etti.
Aylardır kızı ve torununa ait bir iz arayan Suna Öztürk, 6 Şubat’ta Rönesans Rezidans önünde kefen giyerek eylem yaptı. Polise ifade veren görgü tanığı Mehmet Şirin ise depremden 6-7 gün sonra Rönesans’ta arama-kurtarma çalışmalarının durdurulduğunu ve yıkıma geçildiğini belirtti. Molozların en yakın yer olan boş alana atıldığını gözlemlediğini ifade etti. Şirin, burada yapılacak bir arama çalışmasının kayıplara dair iz bulunabileceğini dile getirdi.
Rönesans kayıp ailelerinden Cemile İncili ise, Şirin’in gösterdiği bölgede enkazdan gelen kokudan etkilendiklerini ve evlerde oturamadıklarını söyledi. İncili, annesinin mezar taşına yeğeni ve ablasının adını yazdırdığını belirterek, acının geçmediğini ve arama çalışmalarının başlamasını beklediklerini dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.