Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali Kahramanmaraş’ta!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 15 Kasım Cumartesi günü oynanacak Ampute Futbol Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapacak. Merkez 1 Spor Kompleksi Ampute Futbol Sahası’nda oynanacak müsabaka saat 13.30’da başlayacak.
Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına yaptığı başarılı ev sahipliğiyle adından söz ettiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehri bir spor merkezi haline getirme yolunda önemli bir organizasyona daha hazırlanıyor. Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali, bu yıl Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen final müsabakası, 15 Kasım Cumartesi günü Merkez 1 Spor Kompleksi Ampute Futbol Sahası’nda oynanacak. Saat 13.30’da başlayacak karşılaşmada Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü ile Şahinbey Belediye Spor Kulübü Türkiye Kupası için mücadele edecek. Türk ampute futbolunun iki güçlü temsilcisini karşı karşıya getirecek bu önemli müsabaka, TRT Spor Yıldız ekranlarından da canlı olarak yayınlanacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehrin spor alanında her geçen gün daha fazla dikkat çektiği vurgulanarak tüm sporseverler karşılaşmayı tribünden takip etmeye davet edildi.
“Sporun Birleştirici Gücüne İnanıyor, Altyapımızı Güçlendiriyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş olarak sporun birleştirici gücüne inanıyor, her branşta daha güçlü bir spor altyapısı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu yıl Ampute Futbol Türkiye Kupası Finali’ne ev sahipliği yapacak olmak bizler için büyük bir gurur kaynağı. Kahramanmaraş hem organizasyon kapasitesi hem de misafirperverliğiyle bu tür önemli karşılaşmaların en iyi şekilde yapılabileceğini defalarca göstermiş bir şehir. Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü ile Şahinbey Belediye Spor Kulübü arasında oynanacak bu değerli final müsabakasının, ampute futboluna olan ilgiyi artıracağına ve genç sporcularımıza ilham vereceğine inanıyorum. Tüm hemşehrilerimizi bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Hakan Türkçapar’dan Psikolojik Sağlık Söyleşisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide hemşehrileriyle buluşan Prof. Dr. Hakan Türkçapar; mutluluk, insan bilimi ve psikolojik sağlık konularını ele aldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, insanın kendisini tanımasının ve gerçek iyi oluşun önemi vurgulandı.