Aksu Gözü Akdeniz’in Göz Bebeği Olacak
GÜNDEMÇağlayancerit Aksu gözünde yeni bir turizm yatırımının müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımızın önemli doğal miraslarından Aksu Gözü’ndeki projemizle bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Aksu Gözü projemizle ilçemiz bacasız sanayi ile kalkınacak” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kent turizmine yeni bir soluk getirecek Aksu Gözü Turizm Tesisi projesiyle ilgili bilgi verdi. Çağlayancerit ilçe ziyaret programını Aksu Nehri’nin kaynağıyla sonlandıran Başkan Güngör; “Bu alan şehrimizin ve ilçemizin en önemli doğal mirası arasında yer alıyor. Aksu Gözü’nün tabiat güzelliğini muhafaza ederek turizme kazandıracağız” dedi. Bölgeye ulaşım sağlayacak alternatif bir güzergâh üzerinde çalıştıklarına da dikkat çeken Başkan Güngör, “Bakanlığımızla istişare halindeyiz. İlçemizi daha ulaşılabilir hale getirmek için yeni bir arteri inşallah kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Turizm Yatırımı Kalkınmayı Artıracak
Başkan Güngör, “Çağlayancerit’in önemli doğal mirasından biri de şu an bulunduğunuz mekândaki Aksu Gözü. Burası gerçekten sadece şehrimizin değiltüm Türkiye'nin en önemli doğal miraslarından birisi. Büyükşehir Belediyesi olarak burası için son derece güzel bir proje hazırladık. İnşallah burayıdaha fazla ziyaretçi alabilecek, hem ilçemizin hem de Kahramanmaraş’ımızın turizmine katkı sağlayacak bir yapı haline getireceğiz. Buradaki yeme içme mekânlarıyla, bungalov evleriyle, yoluyla ve yürüme alanlarıyla son derece cazip hale getirmiş olacağız inşallah. Projemizi kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
İlçe Ulaşımına Yeni Yol
İlçeye ulaşım sağlayacak alternatif yolla ilgili çalışmaları sürdüğünü de belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Çağlayancerit ilçemizi merkeze bağlayan yolumuzda genişletme çalışmaları devam ediyor. Bölgede Karayolları tarafından devam eden çalışmaları yakından takip ediyoruz. Projelendirdiğimiz alternatif yolumuzla birlikteÇağlayancerit ulaşımını 40 kilometre kısaltmayı hedefliyoruz. Milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızın yoğun emekleriyle bakanlıklarımızlaistişare ederek yeni arterimizi de inşallah ilçemize kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.