© Haber Hanesi 2014 - 2025

AKOM’dan Kahramanmaraş İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi AKOM, 17-18 Şubat tarihlerinde şehir genelinde yağışlı havaların etkili olacağı uyarısında bulundu. Dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşlar uyarıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günü şehir genelinde etkili olması beklenen yağışlı hava konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Şubat Salı günü Kahramanmaraş’ın güneybatı kesimleri ile Onikişubat, Andırın, Türkoğlu ve Göksun ilçelerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olması bekleniyor. 18 Şubat Çarşamba günü ise şehir genelinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağışlar etkili olacak. Özellikle Andırın, Onikişubat, Göksun ve Türkoğlu ilçelerinde yağışların kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Yapılan meteorolojik uyarıda aynı zamanda, rakımı bin 500 metre ve üzeri kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Sel, Su Baskını ve Toprak Kayması Riskine Karşı Dikkat!

AKOM’dan yapılan açıklamada son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle toprağın suya doygun hale gelmesi, yeni beklenen yağışlarla birlikte ani sel, su baskını ve toprak kayması riskini artırdığını ve özellikle kuvvetli sağanak yağış beklenen bölgelerde vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Ekipler Teyakkuzda

Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde beklenen yağışlara karşı tüm birimlerin hazır olduğunu bildirdi. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yönetiminde sahada görev alacak ekiplerin, oluşabilecek acil durumlara anında müdahale edeceği vurgulandı. Yapılan açıklamada vatandaşların ihtiyaç halinde ALO 153 hattı veya 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden destek talebinde bulunabileceğini hatırlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER