© Haber Hanesi 2014 - 2025

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Öğrencilerle Buluştu

Kahramanmaraş ve Adıyaman’da; kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji prensibi ile her daim çalışmalarına devam eden AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., geleceğimizin teminatı çocuklarımızda tasarruf bilinci oluşturmak adına sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan “Enerji Verimliliği Haftası” dolayısıyla enerji israfının önüne geçilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için harekete geçen AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanılması konulu etkinlikte ilkokul öğrencileri ile bir araya geldi.

Bu kapsamda Kahramanmaraş AKEDAŞ İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri tarafından enerji tasarrufunun püf noktaları ve enerji verimliliği içerikli sunum gerçekleştirildi. Öğrencilerin Enerji Verimliliği Haftası ile ilgili tasarladıkları görseller ve okudukları şiirlerle etkinlikte renkli görüntüler de ortaya çıktı.

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada enerji tasarrufunun önemine değinilirken, “Geleceğin mimarları olarak gördüğümüz öğrencilerimizle bir araya gelerek enerji verimliliği kavramını ve enerji tasarrufunun nasıl yapılabileceğini anlattığımız güzel bir etkinlik oldu. Bu etkinlik bizlere geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerin tasarruf bilincine ne kadar hâkim olduğunu göstermesi açısından da ayrıca değerliydi. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte sosyal sorumluluk projelerimize ara vermeden devam edeceğiz.” denildi.

Okul Müdürü Sn. Erol YORULMAZ ise  “AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye okulumuzda gerçekleştirilen etkinlik için teşekkür ediyorum. Enerji tasarrufu konusunda öğrencilerimizde bir farkındalık yarattılar. Enerji verimliliği haftası kapsamında da öğrencilerimizin yaptığı çalışmalardan oluşan bir resim sergisi açmıştık. Bu vesileyle bilgi ile sanatın buluşması ile öğrencilerimizde bilgi birikimi ve farkındalığın arttırılması anlamında güzel bir etkinlik oldu.” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER