© Haber Hanesi 2014 - 2025

AK Parti’den Yeni Teklif: Sahipsiz Sokak Köpeklerinin Uyutulması Gündemde

AK Parti, artan sokak hayvanı saldırıları ve kamuoyunun tepkileri üzerine Hayvan Hakları Kanunu'nda köklü değişiklikler yapmayı planlıyor. Yeni yasa teklifi, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını içeriyor ve Meclis'e sunulmaya hazırlanıyor.

AK Parti yetkilileri, mevcut bakım, kısırlaştırma ve barınak yöntemlerinin yetersiz kaldığını belirtti. Artan sokak hayvanı sayısı ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkiler nedeniyle, yeni bir çözüm arayışına girildi. Bu kapsamda, belediyelerin barınak kapasitelerini aşan hayvanları sahiplendirme sürecine dahil etmeleri planlanıyor.

Belediyeler, barınaklardaki hayvanların fotoğraflarını internet sitelerinde yayınlayacak ve bu fotoğraflar 30 gün boyunca sitede kalacak. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen hayvanlar, enjeksiyon yöntemiyle acısız bir şekilde uyutulacak. Bu süreç, yeni hayvanların barınaklara alınmasıyla devam edecek.

Acısız ve Merhametli Uyutma

AK Parti kaynakları, uyutma işleminin "merhamet koşulları içinde, acısız, iğne kullanılarak" gerçekleştirileceğini belirtti. Amaç, hayvanların acı çekmeden ve insani koşullarda uyutulması. Bu yöntemin, İngiltere, İtalya ve Portekiz gibi ülkelerde başarıyla uygulandığı vurgulanıyor.

Sahiplendirme ve Takip Süreci

Yeni düzenlemeyle birlikte belediyeler, sahiplendirilen hayvanların takibini çip takarak yapacak. Sahiplenen hayvanların yeniden sokağa terk edilmesini önlemek amacıyla, sahiplenen kişilerin sorumluluklarını yerine getirmeleri sağlanacak. Bu düzenleme, sahipsiz sokak hayvanları konusunda kalıcı ve etkin bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Tepkiler ve Beklentiler

Yasa teklifinin Meclis’e sunulması beklenirken, kamuoyunda ve hayvan hakları savunucuları arasında büyük tartışmaların yaşanması öngörülüyor. AK Parti'nin sunduğu bu teklif, özellikle hayvan hakları savunucuları tarafından yakından izleniyor.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER