Ak Parti'de Görev Değişimi !
GÜNDEMAK Parti Grup Başkanlığı görevinden Naci Bostancı'nın ayrılmasının ardından yapılan kapalı grup toplantısında, bu göreve eski TBMM Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.
Toplantıda, AK Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı, 2023 seçimleri kapsamında AK Parti Genel Merkezi'nde görev alacağı için yeni Grup Başkanı'nın belirlenmesi amacıyla Grup İç Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre seçim yapıldı.
Bostancı'dan boşalan AK Parti Grup Başkanlığına, 241 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.
İSMET YILMAZ KİMDİR ?
Dr. İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Turunç'tur. Gürün Cumhuriyet İlkokulu ve Gürün Ortaokulunda öğrenim gördükten sonra İstanbul Haydarpaşa Lisesini bitirdi. İstanbul Yüksek Denizcilik Okulu (İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi) Makine Bölümünden 1982 yılında; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı.
Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31 Aralık 2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114'üncü maddesi uyarınca bağımsız olarak 8 Mayıs 2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine 1 Kasım 2007 tarihinde atandı.
12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Sivas’tan AK Parti Milletvekili olarak seçilen İsmet Yılmaz, 7 Temmuz 2011 tarihinde 61'inci Hükümet’te Millî Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. 2015 yılına kadar Millî Savunma Bakanlığını yürüten Yılmaz, 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla TBMM Başkanlığına seçildi.
1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Sivas’tan AK Parti Milletvekili olarak seçilen İsmet Yılmaz, 64. Hükümet’te tekrar Millî Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. Dr. İsmet Yılmaz, 24 Mayıs 2016 tarihinde 65. Hükümet'te Millî Eğitim Bakanlığına getirildi.
Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, İngilizce biliyor.
Ak Parti 27. dönem Sivas Milletvekili
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.