© Haber Hanesi 2014 - 2025

Afşinde Doğa Canlıları Unutulmadı

Afşin’de, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) Göksun Şefliği ile Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan ‘doğaya bir yem de sen bırak’ kampanyası kapsamında toplanan yemler, yaban hayvanları için doğaya bırakıldı. Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği üyeleri ve gönüllüler ilçe genelinde toplanan yemler belirlenen avlaklara bırakıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız doğaya bir yem de sen bırak kampanyamızın ikincisini yapıyoruz. Doğanın karla kaplandığı ve yaban hayvanlarımızın yem bulmakta zorluk çektiği şu günlerde Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği ve üyelerimizle birlikte belirlediğimiz farklı noktalara yemlerimizi bıraktık. Bu kampanyaya AK Parti Gençlik Kollarımız, Ülkü Ocaklarımızda destek oldu. Gençlerimiz de kendi aralarında seferber oldular. Yabanda yaşayan hayvanlarımızın türlerine göre mısır, buğday, yonca ve saman balyalarından oluşan yemlerin dağıtımını sağladık. Yaban hayvanlarımıza bu ağır kış şartlarında destek olmak istedik. İlk başta doğayı ardından da yaban hayvanlarımızı korumamız gerekiyor. Sağ olsunlar Afşin’deki avcı arkadaşlarımızda bunun bilincindeler. Kampanyayı başlatan Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübümüz başta olmak üzere bu güzel ve hayırlı işe destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk de kış şartlarında yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için başlatılan kampanya yoğun bir katılım olduğunu dile getirdi. 2020-2021 av sezonun kapandığını dile getiren Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği başkanı Abdullah Öztürk, “bölgemiz ağır kış şartlarının etkisinde ve geçtiğimiz yıl yaban hayvanlarımızın için başlattığımız ‘doğaya bir yem de sen bırak’ bu yılda sürdürdük. Kampanyamıza destek veren Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, iş adamalarımıza, esnaflarımıza ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Toplamış olduğumuz yemleri yaban hayvanları için doğaya bıraktık. Yoğun kış şartlarında hayvanlarımızın aç kalmasını istemiyoruz. İlerleyen süreçlerde de havalar düzelene kadar her hafta yemleme çalışması yapacağız.” Açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER