Afşin Millet Bahçesi’nde Çalışmalar Sürüyor
GÜNDEMBüyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de başlatılan Millet Bahçesi projesinde çalışmalar sürüyor. Parke ve bazalt uygulamaları süren 68 bin metrekarelik rekreasyon alanı spor sahaları, bisiklet ve yürüyüş yolları, kafe, skate park ve oyun grupları gibi birçok sosyal donatı barındıracak.
Şehrin hemen her ilçesine Millet Konağı ve Millet Bahçesi konseptinde sosyal alanlar kazandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin ilçesinde de çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin en işlek arterlerinden Afşinbey Caddesi üzerine konumlandırılan toplamda 68 bin metrekare alana sahip tesiste, parke ve bazalt çalışmalarıyla yürüyüş yolları inşası gerçekleştiriliyor. Birçok bitki ve ağaç türüne de ev sahipliği yapacak tesis; bisiklet ve yürüyüş yolları, skate park, spor sahaları, oyun grupları, kafe gibi sosyal donatılarıyla ilçenin gözde rekreasyon alanlarından biri olmaya hazırlanıyor. Zemin uygulamalarının ardından bitkilendirme çalışmalarına başlanacak tesisin kısa süre içinde hizmete sunulması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.