Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde Meydana Gelen Yangında 3 İşçi Yaralandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nde sabah saatlerinde yaşanan bir yangın, üç işçinin yaralanmasıyla sonuçlandı.
Termik Santralde çıkan yangın, santralin 4. ünitesinin kazan bölümünde çıktı. İlgili birimde gerçekleştirilen bakım çalışmaları sırasında kömürün alev almasıyla başlayan yangın, hızla yayıldı. Yangın sırasında, isimleri İ.S., G.B. ve E.T. olan üç işçi alevler arasında kalarak yaralandı.
Yaralı işçiler, acil olarak Elbistan Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ancak, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi ve yaralı işçilerin yanık ünitesinde yoğun bakım altında tutulduğu ifade edildi. Hastaneye kaldırılan işçilerin durumuyla ilgili endişe sürüyor.
Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve yangının nedeni üzerinde detaylı incelemeler devam ediyor. Yangının kökeni ve olası ihmaller hakkında bilgi edinmek amacıyla yetkililer tarafından detaylı bir araştırma yürütülüyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.