Afşin Belediyesi'nden Yeni Karar: 'Kaldırım İşgallerine Son Veriliyor'
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Afşin Belediyesi, ilçenin kanayan yaralarından biri olan kaldırım işgallerine kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla çalışma başlattı. Halkın kaldırımları rahatlıkla kullanabilmesi ve esnafın ürünlerini teşhir edebilmesi için sınırlama getiren bir yönetmelik hazırlandı.
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Koray Kıraç, gerek sosyal medya, gerekse ziyaretlerde vatandaşların talepleri doğrultusunda aldıkları kararla, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren kaldırım işgallerine son vereceklerini duyurdu. Kıraç, bu adımın şehirdeki günlük yaşamın ve ticaretin düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.
Başkan Kıraç, esnafın konuya duyduğu hassasiyeti göstereceğine olan inancıyla birlikte zabıta ekiplerinin de denetimler yaparak şehrin düzenine katkı sağlayacağını ifade etti. Şehirdeki yaşam kalitesini artırmak adına her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Kıraç, bu adıma destek olacaklarını belirtti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Meme Kanserine Karşı Farkındalık Etkinliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen farkındalık programında uzman hekimler, meme kanseri taramaları ve erken teşhisin önemi hakkında katılımcılara bilgi verirken tiyatro gösterisiyle de farkındalık mesajları verildi.
Beşir Ayvazoğlu, Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Edebiyatı Anlattı
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kitap Fuarı, yazar ve şair Beşir Ayvazoğlu’nu ağırladı. Ayvazoğlu, edebiyatın düşünce dünyasına katkısı ve kültürel mirasın aktarımındaki rolü üzerine konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Su, Ab ı Hayat, Medeniyet Sempozyumu”na Davet
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve Ayasofya Dergisi iş birliğinde 24 Ekim Cumartesi günü Şairler Tepesi’nde “Su, Ab ı Hayat, Medeniyet Sempozyumu” konulu sempozyum düzenleyecek. Saat 11.00 – 17.00 arasında gerçekleştirilecek sempozyuma tüm vatandaşlar davet edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül’e COP31’de Görev
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül, 45 bin aday arasından seçilerek COP31’de görev almaya hak kazandı. Akgül, Antalya’da düzenlenecek uluslararası zirvede Kahramanmaraş’ın ve Büyükşehir Belediyesinin çevreci yatırımları ile iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını uluslararası katılımcılara tanıtacak.
Başkan Görgel, “Basketbol Takımımız Şehrimizi En Güzel Şekilde Temsil Ediyor”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kipaş İstiklal Basketbol Takımı ile bir araya gelen Başkan Fırat Görgel, “Basketbol takımımızın elde ettiği her başarı, şehrimizin spor kültürünün gelişmesi ve Kahramanmaraş’ın adının daha geniş kitlelere ulaşması açısından çok önem taşıyor. Sporcularımıza ve teknik ekibimize başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek önlisans KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.