© Haber Hanesi 2014 - 2025

Afet Okuryazarlığı Genç Gönüllüler Projesi Çalıştayı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığının yürütücülüğünü yaptığı Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi Çalıştayı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KSÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek,  Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Aslan Mehmet Çoşkun, Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Dr. Nedim Şerefoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileriyle gönüllü gençler katıldı.

Çalıştay açılış konuşmalarıyla başladı. İlk olarak Proje Koordinatörü Mustafa Bal, Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Dr. Nedim Şerefoğlu ise Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığı olarak projemize kapsamında afetlerin daha net anlamlandırılması ve okunması için iki çalıştay düzenleyeceklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay programına geçildi. Çalıştayda ilk sözü alan AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, afet tedbirleri ve afetlerde gönüllülerin yeri ve önemine ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Türk Kızılay Akdeniz Bölge Afet Yönetim Müdürlüğünden Onur Beyazyeşil ise Kızılay tarafından yürütülen afet hazırlık çalışmalarına ilişkin verileri katılımcılarla paylaştı.

KSÜ Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Afet ve Acil Durum Yönetimi Programı Öğretim Görevlisi Mustafa Ağahan da afet durumunda yapılması gereken hususlara ilişkin bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi ve Eğitim Şube Müdürlüğünden Ali Güler ise olası afet durumlarında itfaiyenin rolü ve önemine ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kahramanmaraş İl Başkanlığı Genç TEMA Başkanı Sera Bihter Bilal ise erezyon’un nedenleri ve önlenmesi için yapılması gereken çalışmalara ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştay, konuşmacılara plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

15-24 yaş arasında ki gençlerin afet konusu hakkında bilinçlendirilmesini hedefleyen Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi kapsamında afet okuryazarlığında fiziksel kapasiteyi artırmak için üniversitemizde Avşar Yerleşkesi ‘Gençlik Otağı’ önünde yer alan bölgede fiziksel tırmanış alanı ve parkur oluşturulacak.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER