ADIYAMAN’IN GÜZELLİKLERİNİ DÜNYAYA TANITMALIYIZ
GÜNDEMAdıyaman’da turizmin gelişmesi için büyük gayret ortaya koyan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen Emitt Fuarı’na katılarak turizm temsilcileriyle görüşüp, Adıyaman’ın tur programlarına dahil edilmesi için görüş alışverişinde bulundu.
Göreve geldiği günden bu yana Adıyaman’ın turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak için çeşitli projelere ve çalışmalara imza atan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, İstanbul’da gerçekleştirilen ve dünyanın sayılı turizm fuarları arasında gösterilen Emitt Fuarı’na katılarak, Adıyaman’ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için turizm sektörü temsilcileriyle çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen fuarda, bir yandan Adıyaman’ın en iyi şekilde tanıtılması için Adıyaman Valiliği öncülüğünde açılan stantta misafirleri ağırlayıp Adıyaman’ın güzelliklerini anlatan Başkan Kılınç, diğer taraftan da fuara katılan ülkenin saygın turizm temsilcileriyle bir araya gelip Adıyaman’ın zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması için Adıyaman’ın tur programlarına dahil edilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti, Karakuş Tümülüsü, Arsemia Antik Kenti, Eski Kahta Kalesi ve Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrine ev sahipliği yapan Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin daha geniş kitleler tarafından görülüp, bilinmesi için çeşitli temaslarda bulunduklarını dile getirilerek, “Büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Adıyaman’ın bu zenginliklerinin tüm dünyaya tanıtılması için turizm temsilcilerimizle bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Amacımız, ilimize gelen turist sayısını kat be kat arttırmak. Bunun için Adıyaman Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.