Adıyaman'da Tarihi İki Konak Restore Edilecek
GÜNDEMAdıyaman’ın tarihi dokusunu yeniden canlandırmak için önemli projeleri bir bir hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şehir merkezinde bulunan iki tarihi konağın malikleriyle bir araya gelerek, konakların halkın hizmetine sunulması için görüş alışverişinde bulundu.
Adıyaman’ın turizm potansiyelini arttırarak turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesini sağlamak amacıyla ildeki tarihi yapıları bir bir yenilemeye devam eden Adıyaman Belediyesi, şimdi de iki tarihi konağın restorasyonu için maliklerle bir araya geldi.
Restore edildikten sonra ‘Adıyaman Evi’ olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açılması planlanan Seyyid Şeyh Muhammed Ramazan Efendi Konağı ile Talat Efendi Konağının maliklerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman kültürünün yaşatılmasına katkı sunan maliklere teşekkür etti.
Yapılan ziyaretlerden sonra kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç, “Adıyaman’ın tarihi değerlerini gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bunlardan birisi de şehir merkezindeki tarihi konakları restore ederek halkımızın hizmetine sunmaktır. Bu vesileyle bugün bizi ziyaret eden Seyyid Şeyh Muhammed Ramazan Efendi Konağı maliklerinden Sertaç Gülter ile Gültekin Gülter’e ve Talat Efendi Konağı hak maliki Şükrü Bilgiç’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.