Adıyaman'da Bayram Tedbirleri Hazır
GÜNDEMKoronavirüs dolayısıyla bu yıl sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı Ramazan Bayramı için gerekli tedbirleri alan Adıyaman Belediyesi, halkın huzuru için her şeyi düşündü.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve evlerde geçirilecek olan Ramazan Bayramı’nda da çalışacak olan Adıyaman Belediyesi, bayram süresince her hangi bir sorun yaşanmaması için gereken tüm tedbirleri aldı.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında arife günü ve Ramazan Bayramı boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından gerekli önlemler için aldıkları hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi. Adıyamanlıların huzurlu bir bayram geçirmesi için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Vatandaşlarımızın dört günlük kısıtlama süresinde her hangi bir sorun yaşamaması için görevimizin başında olacağız” dedi.
ALO 153 VE İTFAİYE GÖREV BAŞINDA
Bu yıl Ramazan Bayramının geçmiş yıllarla kıyaslandığında biraz daha sönük kutlanacağını da hatırlatan Başkan Kılınç, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl daha önceki bayram arifelerinde Gölebatmaz ve Sağlık Ocağı Caddelerinde kurulan tezgahların kurulmasının yasaklandığını ve bununla birlikte her bayram en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da ziyaretçi kabulü yapılmayacağını dile getirdi.
Bunların yanında, sokağa çıkamayacak olan vatandaşların olası bir şikayetine anında müdahale edebilmek için de 153 Beyaz Masa ve 110 İtfaiye telefonlarının 24 saat hizmet vereceğini söyleyen Başkan Kılınç, bayram boyunca Adıyamanlıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edeceklerini belirtti.
BAŞKAN KILINÇ, HEMŞERİLERİNİN BAYRAMINI KUTLADI
Yapılan değerlendirmelerin ardından hemşerileri başta olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Bu yıl koronavirüs salgınından dolayı eski heyecanıyla idrak edemediğimiz 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i geride bırakıyoruz. Virüs tehdidiyle mübarek ayı geride bırakacak olsak da, bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Adıyamanlı hemşerilerimizin de her ne kadar sokağa çıkma kısıtlaması olsa da bayramı bayram tadında geçirmesi için belediye olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Oluşturulan ekiplerimiz ile bayram süresince 24 saat hazır kıta halkımıza hizmet edeceğiz. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve Adıyamanlı hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve sıhhat diliyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.